Gorjul a fost în acest weekend gazda Regionalei TSD Oltenia, întâlnire la care a participat și președintele TSD, Gabriel Petrea

465

Tinerii sociali democrați din județele Dolj, Olt, Mehedinți și bineînțeles Gorj, precum și președintele TSD, Gabriel Petrea, dar și secretarul general TSD, Adrian Rândunică, au avut o întâlnire de lucru, Regionala TSD Oltenia, eveniment găzduit de către organizația TSD Gorj.
De la eveniment nu au lipsit președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, președintele executiv, Ion Călinoiu și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.
P1100583S-a făcut o analiză a activității tineretului social democrat în urma alegerilor din iunie, unde tinerii au avut o contribuție importantă. Un alt subiect abordat în cadrul regionalei TSD a fost cel legat de strategia pentru alegerile parlamentare, dar și despre problemele pe care le au tinerii.
“Este o întâlnire regională dintr-o serie de întâlniri, pentru că ne propunem să consolidăm echipa TSD pentru alegerile din toamnă, dar și pentru a identifica și dezbate problemele pe care tinerii le au. Primul lucru pe care îl vom face este să inițiem o consultare națională pentru toți tinerii din România. Fiecare organizație va trebui să consulte tinerii cu privire la probleme pe care aceștia le au. Noi, avem o listă de proiecte pe care vrem să o introducem în programul de guvernare de la toamnă, dar cel mai bine e să îi întrebăm pe tinerii din România care le sunt prioritățile. Vom demara și o serie de dezbateri cu tot ce înseamnă societatea civilă, cu tinerii din afara partidului pentru ceea ce noi am propus, astfel ca forma finală să fie agreată de toată lumea.”, a declarat Gabriel Petrea, președinte TSD.
Gazda, TSD Gorj, se bucură de prezența a aproximativ 70 de tineri din cele trei județe invitate.
P1100590“Discuțiile la această întâlnire regională vizează teme grave cu care se confruntă tinerii din România. Este încă un mesaj că TSD rămâne cea mai puternică organizație politică la nivel de tineret din țară, cea mai serioasă pentru că atacă o serie de proiecte importante pentru tineri. De asemenea, pregătim campania pentru parlamentare. Acestea sunt principalele motive pentru care am decis să facem această conferință regională”, a declarat Claudiu Manta.

P1100600“Tragem un semnal de alarmă ministrului Muncii și premierului Cioloș”
Președintele tineretului social democrat a criticat Guvernul Cioloș pentru pierderea finanțării în cadrul proiectului “Garanția pentru tineri”.
“Vreau să trag un semnal de alarmă și îi solicităm ministrului Muncii și premierului Cioloș să ne dea explicații cu privire la «Garanția pentru tineri». Există în strategia Comisiei Europene o politică foarte clară pentru tinerii care nu sunt în sistemul de educație, care nu sunt angajați și nici nu sunt înscriși în alte programe. Există fonduri speciale pentru aceștia, iar România a primit pentru acest program, pentru tinerii neangajați, circa 30 milioane euro pe care nu i-a folosit și a trebuit să îi returnăm. Vrem să știm de ce am ajuns în situația în care, noi, ca țară, unde șomajul în rândul tinerilor este peste 20%, să returnăm acești bani. Vrem să știm care este politica acestui guvern cu privire la angajabilitatea tinerilor.”, a adăugat Gabriel Petrea, președintele TSD.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here