Gorjenii s-au refugiat de caniculă pe Transalpina şi la Rânca

920

De un adevărat week-end de vară au avut parte gorjenii. Astfel, în acest sfârşit de săptămână, oamenii au fugit din calea caniculei la munte. Rânca şi Transalpina au fost destinaţiile preferate de turiştii care au ales răcoarea montană pentru a-şi încărca bateriile după o săptămână grea de muncă.

Treptat, Transalpina devine principala atracţie pentru iubitorii muntelui. Cele mai aglomerate zile pe Drumul Regelui sunt cele de la finalul săptămânii, când mii de persoane fug de agitaţia oraşelor şi de căldura sufocantă pentru a se răcori la munte. La fel s-a întâmplat şi în acest week-end. Deşi drumul este închis, teoretic, fiind încă în regim de şantier, acesta poate fi tranzitat, pe riscul şoferilor. Iubitorii muntelui îşi asumă, însă, orice risc şi vin pe Transalpina pentru a-şi încărca bateriile şi pentru a se bucura de frumuseţile locului. Mai mult decât atât, dat fiind faptul că zonele periculoase de pe Drumul Regelui au fost marcate corespunzător, şoferii au toată încrederea că nu păţesc nimic, atâta timp cât conduc cu prudenţă.

Staţiunea Rânca, perla munţilor din Gorj
1 rancaO parte dintre turiştii care ajung pe Transalpina rămân peste noapte în staţiunea Rânca.
Alţii aleg să-şi prelungească şederea, descoperind că preţurile sunt mai mult decât bune, în raport cu condiţiile hoteliere. „Rânca este un fel de perla munţilor de aici. Oferta pentru cazare este variată, preţurile sunt bune, iar condiţiile sunt la standarde ridicate. Peisaje sunt de excepţie. Probabil ar mai trebui să se lucreze la capitolul 17promovare, în rest, Rânca are toate atuurile pentru a concura staţiuni precum Sinaia şi altele”, a declarat un turist venit din Capitală pentru a se relaxa la Rânca. Turiştii apreciază şi activitatea comercianţilor de suveniruri şi produse tradiţionale, care dau o notă aparte Transalpinei şi staţiunii Rânca, făcându-le să se asemene cu Rucăr-Bran şi alte zone montane, apreciate de turiştii din întreaga ţară şi nu numai.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here