Gorjeni solari

520

bunila 002Canicula pare ucigătoare pentru cel care străbate în miezul zilei străzile oraşului, uliţa satului şi chiar inima muntelui, pentru că nu de puţine ori în căuşul depresiunilor, soarele arde exact ca în câmpii.

Am avut deosebitul prilej să fiu oaspetele Şcolii de pregătire a tineretului social-democrat în inima munţilor, la Cerna Sat, unde s-au întrunit gorjenii solari pentru că aşa trebuie consideraţi tinerii frumoşi şi deştepţi care au ţinut să se implice în politică şi să se pregătească pentru valabilitatea ei. De fapt, cine are tineretul are totul! Concluzia a fost stabilită de sociologii germani în urmă cu 40 de ani, aceştia studiind modelul de dezvoltare japonez au înţeles că folosirea tineretului la adevărata sa valoare poate conduce la renaşterea naţiunilor.

Tinerii din Gorj nu sunt mai prejos decât cei din altă parte a României, mulţi dintre ei devenind lideri carismatici pentru naţiune, aşa cum pare să fie în aceste momente Victor Ponta, care, deşi nu a fost prezent la Cerna Sat din punct de vedere fizic, spiritual a fost cel care a inspirat conştiinţele şi atmosfera. Este minunat să vezi că Gorjul are acest uriaş rezervor de luptători. I-am remarcat între tinerii gorjeni pe Ciprian Florescu, pe Laurenţiu Murgu, pe Radu Teodorescu, pe Răzvan Creţan, probabil garnitura de mâine a social-democraţiei, garnitură care nu a ezitat să-şi clameze nevoia de afirmare. Seniorii au simţit că toate carierele politice se vor adjudeca în urma unui concurs de valori. Lor, tinerilor gorjeni, li se potriveşte de minune adjectivul „solar”, pentru că ei înşişi sunt capabili să emane încredere.

Notă: Garniturile politice tinere nu au prejudecăţi atunci când trebuie să ia măsuri dure pentru că viitorul lor este mult mai aproape de realizat decât perspectiva celor care au împlinit 20 de ani de politică. Responsabilitatea modernizării ţării este mult mai practică pentru cei care doresc să fie importanţi ca să poată rămâne acasă. Entuziasmul nu are un preţ material.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here