Gorjeni judecați la Caransebeș pentru viol și complicitate

600

Cei doi tineri în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, din Runcu și Târgu-Jiu, care au ajuns pe 9 iunie în arest, sub acuzațiile de viol și complicitate la această faptă, au fost trimiși în judecată, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Aceștia sunt suspectați că, în luna februarie, ar fi convins o minoră să-i însoțească la Herculane, iar cel de 21 de ani ar fi întreținut relații sexuale cu adolescenta de 14 ani în autoturism, în timp ce al doilea s-ar fi asigurat că nu îi deranjează nimeni. Amândoi au negat acuzaţiile, după ce au fost încătuşaţi. Mai mult, minora și părinții acesteia au fost de partea lor, solicitând să fie puși în libertate, pe motiv că ar fi nevinovați. Anchetatorii au însă o altă variantă.viol

“Procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Todea Daniel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol şi faţă de inculpatul Giura Constantin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la viol. În fapt s-a reţinut că, în cursul lunii februarie, anul acesta, inculpatul Todea Daniel a întreţinut relaţii sexuale prin constrângere cu o persoană vătămată. Ulterior, inculpaţii au încercat să determine persoana vătămată să declare lucruri nereale pentru a nu fi traşi la răspundere”, a declarat Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în momentul reținerii suspecților.
Marți, Judecătoria Târgu-Jiu a trimis dosarul la Caransebeș. ”Admite excepţia de necompetenţă teritorială a Judecătoriei Târgu-Jiu, invocată din oficiu. Declină în favoarea Judecătoriei Caransebeş competenţa de soluţionare a cauzei. Fără cale de atac”, a decis magistratul de caz. La următoarea înfățișare se va stabili dacă inculpații pot fi lăsați în libertate în timpul procesului, după ce judecătorii din Târgu-Jiu au menținut, pe 5 iulie, măsura de arestare preventivă. Infracțiunea de viol se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 12 ani.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here