Gorjeni cercetaţi pentru furt calificat

343

Cinci gorjeni s-au ales zilele trecute cu dosare penale pentru furt calificat. Doi dintre aceştia sunt acuzaţi că au sustras mai ai multe ţevi metalice şi profile metalice tip U din gospodăria unui localnic din comuna Bengeşti-Ciocadia, alţi doi au furat cinci curcani din curtea unei case din Băleşti iar cel de-al cincilea suspect a fost prins de poliţişti la scurt timp după ce a sustras dintr-o magazie a spitalului din Novaci un dispozitiv din inox de uz medical casat.

Primul dosar penal pentru furt calificat a fost întocmit vineri, pe numele a doi bărbaţi din comuna Bengeşti-Ciocadia, acuzaţi de furtul mai multor bunuri dintr-o gospodărie din aceeaşi localitate. „În data de 25.01.2013, orele 16:50, poliţiştii din cadrul Secţie 9 Poliţie Rurală Novaci – Postului de Poliţie Bengeşti-Ciocadia, au fost sesizaţi C.I, de 45 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe ţevi metalice şi profile metalice tip U. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci care a efectuat cercetarea locului faptei. În urma cercetărilor a rezultat faptul că autorii furtului sunt B.C., de 54 ani, şi P. L., de 32 ani, ambii din comuna Bengeşti-Ciocadia, care au vândut ulterior bunurile sustrase unui centru de colectare de pe raza localităţii de domiciliu. Întregul prejudiciu creat a fost recuperat şi predat părţii vătămate”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Hoţ prins în trafic
Un alt dosar penal a fost întocmit sâmbătă, pe numele unui bărbat în vârstă de 43 de ani, tot din comuna Bengeşti-Ciocadia. Acesta a fost prins de poliţiştii din Novaci în timp ce conducea un moped pe o stradă din localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. Spre ghinionul bărbatului, poliţiştii au observat pe moped şi un dispozitiv din inox de uz medical casat, care ulterior s-a dovedit a fi sustras dintr-o magazie neasigurată din incinta Spitalului Orăşenesc Novaci. În prezent, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui moped pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi furt calificat.

Dosar penal la 77 de ani
Pe lista suspecţilor cercetaţi de poliţiştii gorjeni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat se mai află şi un bătrân în vârstă de 77 de ani, din comuna Teleşti, acuzat de furtul unor curcani. „În data de 27.01.2013, orele 03:36, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de Z.C.A., de 26 ani, din comuna Băleşti, despre faptul că a observat două persoane care i-au sustras mai multe păsări din curtea gospodăriei. La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti care, cu ocazia primelor cercetări, a stabilit că D.V., de 77 ani, din comuna Teleşti, sat Buduhala şi G.I., de 55 ani, din oraşul Novaci, au sustras din curtea gospodăriei lui Z.C.A.,un număr de 5 păsări (curcani), cauzându-i un prejudiciu de 800 lei. S-a efectuat cercetarea la faţa locului, iar în cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here