Gorjean înecat în apele Jiului

471

Un bărbat de 56 de ani din Bîlteni și-a pierdut viața la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a plecat de acasă la pescuit și nu a mai revenit, cel mai probabil el înecându-se în apele învolburate ale Jiului. Ovidiu Drăghia a mers să prindă pește împreună cu un amic de-al său, dar pentru că ploua și apa era tulbure și agitată, peștele nu a mușcat momeala, ceea ce l-a făcut pe celălalt bărbat să plece acasă mai repede. Drăghia a preferat să rămână pe malul Jiului, de regulă, el fiind ultimul pescar care își strângea undițele, de fiecare dată sperând la marea captură după ce plecau „concurenții”.
„Am venit amândoi, dar l-am lăsat singur pentru că vroia să mai stea. Avea și o sticlă de țuică cu el, i-am lăsat o țigară și eu m-am dus în treaba mea că peștele nu mușca momeala și stăteam degeaba. Acum, de dimineață, m-a sunat cineva să mă întrebe dacă știu ceva de el și am spus că l-am lăsat pe malul râului. Am aflat că nu a mai ajuns acasă și am venit să îl căutăm pe aici, dar nici vorbă să îl găsim. Undițele lui au rămas pe mal, dar el e de negăsit”, spunea sâmbătă Marian Cenușe, prietenul cu care Drăghia ieșise la pescuit vineri seara.
Bărbatul dispărut nu este căsătorit și tocmai din această cauză lipsa sa nu a fost observată de nimeni până sâmbătă dimineață. Mama sa, o bătrână de 80 de ani, a fost cea care a început să întrebe unde îi este băiatul și așa au ajuns și alte persoane să întrebe despre Drăghia, cunoscuții dându-și seama că omul a dispărut. Căutările făcute pe ambele maluri ale Jiului de pompieri militari veniți de la Detașamentul Turceni cu o barcă motorizată nu au dus la nicio descoperire notabilă, deși aceștia au încercat să găsească măcar un indiciu care să ducă la găsirea pescarului amator. Acum, cei care îl cunosc se așteaptă la ce e mai rău, toată lumea fiind convinsă că bărbatul nu mai este în viață, ci cel mult trupul va fi găsit, dar depinde când și unde, rudele și prietenii fiind convinși că vor mai trece câteva zile până când apa va scoate la suprafață un eventual cadavru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here