Ghici ciupercă portocalie, securistul Cristian Sima ce-i?

508

Mai marele peste Bursa de la Sibiu, proaspăt dispărutul Cristian Sima tot trimite scrisori de prin locurile apropiate Polului Nord pe unde s-a ascuns. Vorba vine, că el mai trimite mesaje de pe acolo. Ascuns e doar dosarul lui de colaborare cu fosta securitate. La fel ca şi în cazul Traian Băsescu, cetăţean cu care-ar fi fost ameninţat că va împarte celula de le Pârnaie.

Tot ca şi în cazul Căşuneanu, cu care Băsescu a comis o droaie de afaceri imobiliare şi nu numai, încă de pe când se făcea că era Primar General al Bucureştilor, nici pe Sima nu-l cunoaşte. Numai că Sima se spovedeşte unui amic de-al lui din presă Radu Sofiani cum că ar fi intrat în panică după referendum. Ei, să vezi. De ce nu şi înainte? Păi, pe atunci avea protecţia asigurată. De cine? Apoi numai de Guvernatorul Coloniei România – Traian Băsescu, de serviciile şi procuraturile servile domniei sale. Tăcerea Guvernatorului nu mai miră pe nimeni. Când ai ceva de ascuns taci şi gata. Te dai nevinovat!
Ca să-l lăsăm în plata domnului pe numitul Sima, neinteresant chiar deloc pentru marele public cititor, mai amintim că doar elita fraieră a depus banii pe mâna unui fost securist. O Irină Schroter şi, surprinzător, un gorjean de-al nostru, în care aveam mai multă încredere. Născut la Tismana şi cu liceu la Peştişani, ex-ministru al Finanţelor şi ditamai profesorul universitar în Finanţe-Bănci Daniel Dăianu se află pe lista guguştiucilor păcăliţi de Sima. Tuturor fraierilor, regrete eterne. Cine mai face ca ei, ca ei să păţească. Şi nimeni nu-l reclamă. Semn că-şi recunosc vina, ori chiar au semnat că nu au nicio pretenţie! Scuze că le-am acordat o prea mare atenţie.
*
Mai sunt şi veşti bune. Una dintre ele vine de la prim ministrul Victor Ponta: „Guvernul român a găsit fonduri pentru pensii şi spitale!” În rest, viaţa politică e molcomă, iar bucureştii se pregătesc de primirea liderilor PPE. Am fost mereu gazde bune. Ba chiar prost de bune. Că vin alde Angela Merkel, Jose Manuel Barroso, şi Viviane Reding şi alte personaje negative pentru istoria noastră recentă nu e cazul să dăm dovadă de slugărnicie, ca naţiune. S-o facă pe slugarnicii portocaliii: Au şi de ce!
Mai ales că prin 2010, numiţii Traian Băsescu şi ministrul său personal de (In)Justiţie, Monica Macovei, au cerut ca România să fie monitorizată pe Justiţie. A la long. Adică să fim oaia neagră a Uniunii Europene pentru totdeauna.
P.S. Amantul, politicianul şi Pastorul Laszlo Tokes – cel trimis în Parlamentul european cu sprijinul amicilor săi Traian Băsescu, pe atunci preşedintele României, şi al lui Victor Orban, preşedintele partidului extremist FIDESZ şi premier al Ungariei, a fost făcut praf într-o carte senzaţională apărută chiar la Budapesta. Numai la Cotroceni şi-n Ţinutul Secuiesc e braţ la braţ cu Băsescu şi Orban!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here