Frica de Băsescu!

363

Scria un excelent publicist şi poet că „a pierdut Băsescu!” Tare mi-e teamă că nu Băsescu a pierdut ci întreaga populaţie a României. Cea trăitoare pe aceste meleaguri şi, evident, nu cei originari din România dar care obligaţi de sărăcia de pe aici şi-au făcut rosturi mai bune prin alte părţi ale lumii.

Aşa cum personalităţile politice mai tinere au frică de Băsescu, mai precis de „braţele înarmate” ale Regimului Băsescu plantate timp de opt ani de zile în DNA, Parchetul general şi serviciile secrete, ba chiar şi faţă de cei din CCR, care şi ei au ajuns să ameninţe ba jurnalişti, ba oameni politici. Face excepţie Crin Antonescu, un politician pe care Cristian Tudor Popescu l-a atacat pe nedrept, ştiut fiind că liderul liberal n-a făcut parte din PCR, aşa cum susţine CTP-ul, un fost susţinător al Băsescului.
Am putea afirma că nici lui Traian Băsescu nu-i este prea bine, din moment ce 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea sa la referendum. Başca faptul că este în continuare contestat de protestatarii din Piaţa Universităţii. Aceea care-au mai făcut o victimă – Nicolae Ceauşescu!
Iar Traian Băsescu se fereşte de poporul pe care pretinde că-l reprezintă şi ar vrea iar să-l conducă. Şi se mai fereşte de băile de mulţime ce pot degenera… Hai să-l credem că a părăsit Bucureştiul, la sfârşitul săptămânii trecute, din pricina caniculei şi pentru a nu se bănui că-i prin preajma slugilor din CCR! Mai există speculaţia că o anumită aripă a unor servicii mai aproape de patriotism în atitudinea lor l-ar fi detectat prin Covasna la o întâlnire de taină cu neprietenul poporului român George Soros. Dacă ar fi adevărat, cu siguranţă că-i foarte grav pentru viitorul României. Ca stat unitar. Cum, deocamdată, Traian Băsescu nu şi-a declarat public, adică la televiziuni, bucuria revenirii de luni încolo la Palatul Cotroceni se poate încerca o mică speranţă de nesocotirea deciziei CCR de către Parlamentul României. Un jurist a postat pe site-ul Jurnalului Naţional, de câteva zile, o argumentaţie temeinică juridic şi ca premisă a posibilei concluzii de demitere. În conformitate cu Constituţia, Art. 95. Nu insistăm şi rămâne să vedem cu ochii noştri dacă USL se va comporta cu vlagă. Şi cu sânge în organe. Până atunci, să remarcăm poziţia plină de frică a primului ministru Victor Ponta vizavi de întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni „mai rău, mai ranchiunos şi mai răzbunător”. Totuşi, USL ar trebui să nu uite că a ajuns la guvernare şi cu sprijinul protestatarilor din Târgu Mureş, Braşov, din străinătate şi, mai ales, din Piaţa Universităţii care l-au dat jos pe Emil Boc. ŞI USL i-a cam părăsit pe protestatarii de la care speră să obţină şi dărâmarea poziţiei Dictatorului Traian Băsescu. USL lasă impresia că n-ar vrea aşa ceva şi condiţionează coabitarea cu respectarea unor reguli democratice şi constituţionale pe care Traian Băsescu nu le-a respectat niciodată!
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here