Fraţii Popescu cer în instanţă revocarea măsurilor preventive

275

Dian şi Gabriel Popescu, ambii urmăriţi penal în dosarul în care primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au solicitat Tribunalului Gorj revocarea măsurilor preventive impuse odată cu punerea lor în libertate la data de 4 iulie 2012. Cererea celor doi s-a depus la Tribunalul Gorj pe data de 27 iulie, ieri judecându-se plângerea acestora împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive.

Deşi măsura ar fi urmat să înceteze în 30 de zile după emiterea acesteia, dacă nu ar fi survenit o nouă prelungire, Dian Popescu a solicitat revocarea ei, deoarece îl obliga să nu părăsească municipiul Târgu-Jiu. Dian a prins curaj după ce pe 19 iulie instanţa Tribunalului Gorj i-a permis să plece din oraş la Craiova “în scopul participării la Biroul Politic Regional al PNL, în ziua de 20.07.2012”. De altfel, Tribunalul Gorj a luat faţă de inculpaţii Popescu Dumitru Dian şi Popescu Titus Gabriel măsura obligării de a nu părăsi localitatea, respectiv Municipiul Târgu-Jiu fără încuviinţarea organului care a dispus această măsură, pentru 30 de zile, pentru a se putea continua anchetarea acestora de către Parchetul Judeţean Gorj.

Vor libertate de mişcare
“Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să se prezinte la Poliţia Municipiului Tg-Jiu, desemnată cu supravegherea inculpaţilor conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu îşi schimbe locuinţele fără încuviinţarea instanţei de judecată; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; să nu se apropie de martorii şi inculpaţii din prezenta cauză, să nu comunice direct sau indirect cu niciuna dintre aceste persoane. Atrage atenţia inculpaţilor asupra faptului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive”, se arată în sentinţa dată de Tribunalul Gorj pe 4 iulie. Aceste măsuri le-au părut imposibile celor doi, mai ales că ambii îşi coordonau afacerile de la Ţicleni, loc în care ambele familii Popescu domiciliază în cea mai mare parte a timpului. De asemenea şi activitatea politică a liderului PNL, Dian Popescu a fost afectată de obligativitatea de a nu părăsi Târgu-Jiul, tocmai în plin referendum.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here