Fratele unui poliţist, acuzat de omor calificat

321

criminal licuriciFlorin Loredan Toma, bărbatul care în luna iulie a acestui an şi-a ucis prietenul din copilărie cu mai multe lovituri cu pumnul şi picioarele, riscă să petreacă între 15 şi 25 de ani în închisoare.

Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului, acesta fiind acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat. Toma este fratele poliţistului Marian Toma.

Tribunalul Gorj va stabili pedeapsa pe care o va primi Florin Toma, bărbatul acuzat de omor calificat după ce în luna iulie a acestui an şi-a ucis prietenul din copilărie cu mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele. „Din probatoriul administrat în faza de urmărire penală a rezultat că la data de 18 iulie 2011, în timp ce se aflau în drumul public din satul Frumuşei, comuna Licurici, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a aplicat victimei Z.G. lovituri cu pumnul şi picioarele, în mod repetat, în zone vitale ale corpului – zona capului şi toracelui, producându-i leziuni traumatice foarte grave, în urma cărora victima a decedat după câteva minute”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. „Inculpatul şi victima, ambii în vârstă de 37 de ani, se cunoşteau din copilărie, între locuinţele lor fiind o distanţă de aproximativ 100 de metri şi erau rude într-un grad mai îndepărtat. În ultima perioadă, anterior producerii evenimentului, cei doi mergeau împreună să muncească pe la diferite persoane sau să consume băuturi alcoolice prin localuri”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Iniţial, Florin Toma a fost reţinut pentru 24 de ore prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj din data de 18 iulie 2011, iar în data de 19 iulie 2011 Tribunalul Gorj a admis cererea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, prelungită ulterior.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here