Fotbal, Seria B – Liga a II-a – F.C. Universitatea Craiova, la un vot de al doilea dezastru

2683

Cluburile de fotbal din Craiova suferă din plin la capitolul imagine, după ce scandalurile nu le mai oferă liniștea necesară stabilirii nivelului de performanță cu ajutorul căruia să facă vâlvă în fotbalul autohton.

Dacă C.S. Universitatea, echipă considerată a municipalității, a scăpat de uniforma indecenței, trupa păstorită de Adrian Mititelu pare a nu mai avea sorți de izbândă în meandrele justiției românești. F.C. Universitatea Craiova a anunțat ca date de reunire, până în prezent, două zile ale lunii ianuarie, dar în nicuna nu s-a întâmplat și “minunea”. Simpatizanții acestei formații nu se pot bucura de prezența alături de favoriți din pricini mai mult sau mai puțin obiective. Pentru (re)startul sezonului în Seria a II-a a Ligii secunde, oltenii erau pregătiți sufletește să țină piept oricărui impediment ce ar fi putut sta în calea mobilizării totale, însă Adrian Mititelu nu se află în cea mai bună perioadă. În urmă cu ceva vreme, patronul anunța că F.C. Universitatea are deja stabilit, pentru presezon, un cantonament în străinătate, însă totul a fost dat peste cap. După ce a reușit să-l aducă pe Daniel Bălan, în timp ce C.S. U Craiova s-a întărit în mai toate compartimentele, Mititelu spunea cu optimism că va face mai multe transferuri: “Ne vom pregăti pe Ion Oblemenco, vom fi primiţi acolo, a fost o neînţelegere. La începutul lunii februarie le voi plăti două salarii jucătorilor. Vom mai aduce doi-trei jucători pentru a promova în Liga 1”, explica Mititelu la Radio GSP. Mai mult, Mititelu anunța cu siguranță că “Ştiinţa” va primi, în sfârșit, și planul de reorganizare: “Planul de reorganizare este făcut, pe 16 februarie se va vota. Voturile sunt obţinute, avem o înţelegere prealabilă. Este imposibil ca un judecător să nu ne aprobe”.
Adrian_MititeluConducerea F.C. Universitatea Craiova a emis, în urmă cu doar două zile, un comunicat menit să îngroape toate speranțele iubitorilor acestei formații. În comunicat se spune că s-a ajuns la concluzia că este necesară încă o amânare a reluării pregătirilor, patronul motivând că municipalitatea nu a dat un verdict favorabil în privinţa utilizării arenei “Ion Oblemenco” de către echipa sa. “Luând act că până luni, 20 ianuarie 2014, ora 16.00, Municipiul Craiova nu a dat vreo dispoziţie pentru a ridica restricţia abuzivă de a accede în Complexul Sportiv «Ion Oblemenco» a echipei de fotbal Universitatea Craiova, am hotărât: amânarea reunirii lotului echipei de fotbal Universitatea Craiova pentru o dată nedeterminată; înştiinţarea Federaţiei Române de Fotbal şi a celorlalte organe abilitate de lege”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.
În urmă cu cinci zile, preşedintele executiv al clubului, Marcel Iancu, antrenorul principal Nicolo Napoli, “secundul” Dragoş Bon şi doi dintre jucători, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu, au mers la Primăria Craiova pentru a o convinge pe Lia Olguţa Vasilescu să accepte ca fotbaliştii de la F.C. Universitatea Craiova să se pregătească pe stadionul “Ion Oblemenco”, la fel ca şi C.S. Universitatea. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, Adrian Mititelu a ameninţat că echipa nu îşi va relua pregătirile şi partea a doua a campionatului din Liga a II-a, seria 2, nu se va putea relua. Tehnicianul F.C. Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, s-a arătat indignat că nu poate să pregătească o echipă în România. “Voi rămâne la echipă şi fac un apel la Olguţa Vasilescu să-mi dea dreptul la muncă în acest oraş. Sunt cetăţean străin şi vreau să muncesc aici. Îţi dai seama că dacă Mititelu nu va da drumul la echipă să joace şi eu o să am probleme cu jobul. Sper ca, până la urmă, Olguţa Vasilescu să realizeze situaţia şi să permită Universităţii să se antreneze pe stadionul «Ion Oblemenco»”, a afirmat Napoli, conform fanatik.ro.
F.C. Universitatea Craiova se află de ceva vreme în pragul colapsului total. Echipa nu mai are echipament, nu mai are unde să se antreneze şi, aproape sigur, nu-şi va putea continua activitatea.
“Pe lângă toate nenorocirile pe care mi le-a făcut, la Calafat, primarul nu mă mai primeşte pe stadion, la Depou, de asemenea, nu mai am voie să mă antrenez, acum am trăit s-o văd şi p-asta! Echipamentul jucătorilor mei este sechestrat la stadion, în nişte saci aruncaţi aiurea, iar oamenii mei n-au cum să intre pe stadion să-l ia! Toţi cei implicaţi şi-au asigurat puşcăria! În condiţiile acestea, am decis să amân reunirea echipei pe o perioadă nedeterminată. Deşi, în prima fază, trebuia să avem reunirea luni, pe 20, am amânat pentru data de 22, iar acum nu ştiu când o s-o reprogramez. Doar o femeie care nu e întreagă la minte poate să arunce un oraş în haos”, a declarat Adrian Mititelu, patronul de la F.C. U Craiova, pentru FANATIK. În același timp, nici antrenorul Nicolo Napoli, antrenorul de la F.C. U Craiova nu găsește vreo noimă evenimentelor ce se derulează în inima Băniei și este disperat văzând cum din două echipe aflate sub același acoperiș nu se poate constitui un mastodont valoric cu ajutorul căruia culorile alb-albastre să redevină o forță în fotbalul românesc.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here