Fostul vice Bărbuţi a trecut în lumea celor drepţi

558

Trecerea în nefiinţă a fostului viceprimar al municipiului Târgu-Jiu, Ioan Roman Bărbuţi, a adus regrete printre colegii de partid. Acesta a decedat în cursul nopţii de miercuri spre joi, după o luptă crâncenă cu o boală necruţătoare.

Bărbuţi a fost viceprimar al Târgu-Jiului între anii 2000 – 2012, iar în ultimii doi ani a fost consilier al primarului Florin Cârciumaru. La doar 66 de ani, acesta s-a ţinut pe picioare până la final, participând chiar la şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii trecute de la Primăria Târgu-Jiu.
Preşedintele PSD Gorj, Ion Călinoiu, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, spun că pierderea lui Bărbuţi este una regretabilă pentru întreg judeţul, ei declarându-şi susţinerea pentru familia fostului viceprimar şi consilieri local. “Este un moment trist în PSD Gorj şi e un moment trist pentru întregul oraş. Un om de mare valoare a ales să ne părăsească mult prea devreme şi plecarea sa lasă un gol imens în sufletele noastre, ale celor care l-am cunoscut; suntem cu toţii alături de familia îndoliată. Îmi doresc ca din viaţa domnului Roman Bărbuţi fiecare dintre noi să aibă ce să înveţe pentru că realmente a fost un model pentru toţi reprezentanţii societăţii. E păcat că astfel de oameni pleacă prea devreme”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj
Totodată, Gheorghe Nichifor, consilier judeţean PSD şi directorul Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, spune că ultima conversaţie cu Roman Bărbuţi a avut-o luna trecută, la debutul noului an şcolar: “A fost un om corect, principial, responsabil, de cuvânt, un bun coleg. A fost în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional Ecaterina Teodoroiu; ne-am întâlnit la începutul acestui an şcolar, spunea că se simte rău însă n-am crezut nicio clipă că ne va părăsi aşa de repede. Mă alătur tuturor celor care sunt întristaţi de această veste şi n-am decât să spun creştinescul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.
Şi Ion Călinoiu, preşedinte al PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean, a declarat că Ioan Roman Bărbuţi a fost un om deosebit al judeţului: “Am auzit că s-a stins din viaţă unul dintre oamenii deosebiţi ai judeţului, un cercetător în agricultură, un om care a activat în cadrul Staţiunii de Cercetare Pomicolă şi ştim câte lucruri bune a făcut acolo. De asemenea, a contribuit în calitatea sa de ales local, la tot ceea ce înseamnă stare de bine la nivelul municipiului Târgu-Jiu. A fost un coleg de partid extraordinar, fiind acum o pierdere pe care o regret din suflet”.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here