Fostul primar Voica, votat pentru excludere din UNPR

299

Ex-edilul din Săcelu, Ion Voica, are zilele numărate în cadrul UNPR Gorj. Asta deoarece soarta lui Voica s-a decis, recent, în cadrul unei şedinţe de Birou Politic al UNPR Gorj, membrii acestui organism votând, în unanimitate, pentru excluderea fostului primar din organizaţie. Motivele excluderii sunt numeroase, Voica este un reclamagiu cu care nu se poate lucra la Săcelu, iar conducerea UNPR a fost obligată să ia măsuri drastice pentru limitarea exceselor fostului edil.

Ion Voica a intrat în UNPR în vara anului trecut, pe vremea când la cârma organizaţiei se afla Dan Ilie Morega. Voica era membru al Forţei Democrate dar fraternizase la greu cu PDL-ul, partid pentru care a participat chiar la mitingurile de susţinere a lui Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale. Schimbarea de la cârma PDL, organizaţia nermaifiind condusă de Ionel Manţog, l-a determinat pe Voica să schimbe macazul spre UNPR, organizaţia ajungând după demisia lui Morega să fie coordonat de amicul său penal, Ionel Manţog. Voica a candidat şi în iunie sub sigla UNPR, dar a pierdut scaunul de primar. Acesta a fost câştigat însă de liberalul Florin Jurebie. Voica nu s-a liniştit nici atunci, plecând noaptea din primărie cu o serie dintre documentele instituţiei publice, acte pe care le-a încărcat într-o maşină considerând că sunt ale sale.

Plângeri peste plângeri după Consiliul Local
Voica nu s-a oprit aici, în şedinţa de Consiliu Local Săcelu în care s-a ales viceprimarul localităţii, Voica a sperat că va putea manevra acest organism. Când a văzut că nu poate, a părăsit şedinţa alături de susţinătorii săi din acest organism. Nu a uitat însă să facă nişte sesizări, însoţite de câteva mesaje de ameninţare chiar şi faţă de reprezentantul Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj, la acea şedinţă, Liviu Diaconescu, susţin martorii la eveniment. A ameninţat şi consilierii PDL pe care i-a acuzat de incompatibilitate.

Voica, propus pentru eliminare din partid
Toate aceste fapte ale lui Voica i-au atras oprobiul public şi cel al colegilor din UNPR. Nici conducerea regională nu a rămas inpasibilă la nemulţumirile din Gorj. Miercuri, totul a culminat cu o şedinţă a Biroului Politic al UNPR Gorj în care s-a pus în discuţie retragerea sprijinului politic pentru Ion Voica. Toţi membrii acestui organism au răspuns afirmativ, decizia fiind astfel luată, dar urmează să fie pusă curând şi în practică. Preşedintele UNPR Gorj, Gheorghe Cocină, susţine, în schimb, că în organizaţie nu s-a pus în discuţie această excludere, deşi acest lucru a fost infirmat de propriii săi subalterni din organizaţie care susţin că lui Voica îi sunt numărate zilele în UNPR, Gheorghe Bică nemaitolerând sesizările primite la adresa lui Voica. Să nu uităm că Voica a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru accidentarea mortală a unei bătrâne din Săcelu, în decembrie 2008, şi rănirea alteia. Sentinţa i-a aparţinut Curţii de Apel Craiova dar drumul dosarului la instanţă nu s-a terminat.

Profesoara Ţăpuş, în locul lui Voica în CL Săcelu
Măsurile de excludere a lui Voica sunt atât de înaintate încât s-a stabilit şi cine îi va lua locul fostului edil în Consiliul Local Săcelu. Este vorba despre profesoara Ţăpuş, următoarea în lista de consilieri ai UNPR Săcelu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here