Fosta secretară a lui Ciurel a jecmănit de peste 7 miliarde mai bine de 100 de salariați din CEO! Peste dosarul penal s-a pus praful la Poliție

10506

– Peste 100 de salariați ai CEO, executați silit
– Nina cerea bani de la femeia de serviciu, la director
– Secretara motiva că are nevoie de bani pentru copilul bolnav, frate, cumnată…
– Majoritatea solicitărilor erau minciuni
– Un singur salariat CEO i-a dat împrumut 90.000 de lei
– Secretara promitea promovări, angajări în schimbul banilor
– Dosarul penal, la IPJ Gorj din decembrie 2019
– Poliția a lăsat infractoarea în libertate, peste o sută de salariați CEO plătesc lunar pentru ea
– Victimele sunt și din afara Gorjului

O salariată a Complexului Energetic Oltenia i-a făcut, în decembrie 2019, o plângere penală la IPJ Gorj fostei secretare a celui care a condus compania până în urmă cu doi ani și jumătate, Laurențiu Ciurel. Practic, plângerea penală o privea pe Nina Cîmpeanu, cea care a părăsit la rândul ei compania după ce a prestat timp de trei luni și pentru directorul de Investiții, Petroniu. Secretara a fost acuzată de înșelăciune și trafic de influență după ce a convins reclamanta să îi facă cinci împrumuturi la CAR pe motiv că fiul ei ar fi grav bolnav. Salariata a împrumutat-o cu 90.000 de lei, pe care i-a cerut la rândul său de la mai multe societăți tip CAR din Târgu Jiu. Șocant este că Nina a luat banii, iar câteva luni mai târziu și-a dat demisia, părăsind compania. În spatele ei sunt peste o sută de salariați care încă îi plătesc debitele, în timp ce dosarul penal în care aceasta este cercetată pentru înșelăciune în formă continuată a fost abandonat de către anchetatori.

Nina Cîmpeanu a ajuns secretară a managerului CEO, Laurențiu Ciurel, urcând scara socială destul de rapid. Deși nu avea studii superioare și a muncit, după liceu, ca și cadru didactic, Nina reușește să se angajeze la Termo Rovinari și urcă rapid scările spre un post călduț de secretară. Odată cu înființarea CEO, Nina ajunge la sediul executiv și, ca prin minune, în postura de secretară a managerul general. Soțul Ninei Cîmpeanu lucrează încă la SE Rovinari, fiind inginer. Deși o parte dintre păgubiți l-au contactat pentru a cere explicații despre consoarta sa, oamenii au fost înjurați de respectivul, spun aceștia, în timp ce soțul a dat de înțeles că nu știe nimic de faptele soției, acesta, în mod surprinzător, negirându-i niciodată împrumuturile. Martorii spun însă că soțul nu era străin de faptele cu caracter infracțional ale soției pe care, după ce intra în posesia banilor împrumutați, o conducea acasă de la CAR cu autoturismul personal. Acest lucru apare și în declarația reclamantei făcută la IPJ Gorj în decembrie 2019.

Modul de operare
Secretara Nina, prin poziția influentă ocupată, a reușit să convingă, încă din 2017, mai mulți salariați fie să o gireze pentru împrumuturi luate de la CAR, fie să facă împrumuturi în numele lor, dar banii să ajungă la aceasta. Secretara a ajuns să încaseze, prin acest mod de operare, în doi ani de zile, peste șapte miliarde de lei vechi, bani pe care nu îi mai achită păgubiților. Tuturor le cere banii cu motivații sociale, pentru copilul bolnav, fratele bolnav sau cumnată, chiar dacă fratele ei lucrase la Minprest, iar soția acestuia încă lucrează la CEO, la Legislatură. Oamenii îi dau banii, știind că e bine să ai intrare prin Nina la directorul general, fie de frică, deoarece se auzise în companie că, dacă nu ești în grațiile secretarei, poți zbura de la executiv imediat la o subunitate, la munca de jos. Mai mult, de fiecare dată când cerea bani de la colegii de muncă, Nina le cerea să nu spună că au girat-o ori că au împrumutat-o cu bani, având chiar o vorbă: “să nu știm decât noi două/doi”. De fapt, prin această metodă, Nina Cîmpeanu își secretizează faptele cu caracter penal până pleacă din companie, în decembrie 2019. Abia atunci victimele află una de alta că au împrumutat-o cu mai multe sume de bani.

Cinci CAR-uri, păgubita lăsată fără bani de pâine
Potrivit reclamantei din dosar, în 2018, secretara lui Ciurel vine și cere să o împrumute cu 20.000 de lei. Salariata îi spune secretarei că nu are bani, iar Nina îi sugerează să facă un împrumut la CAR. Pentru ca persoana să nu dea înapoi, chiar ea se ocupă de toate cele necesare, adeverințe, cerere de împrumut, în așa fel încât victimele să dea doar o semnătură, iar ea să încaseze banii. Așa, reclamanta îi obține 20.000 de lei de la CAR-ul EM Rovinari. În același an, secretara îi cere aceleiași femei un alt împrumut. Angajata, forțată, obține astfel 15.000 de lei de la Banca Cooperatistă Jiul și încă 15.000 de lei de la CAR-ul Artego. Pentru ultimul împrumut se utilizează încă un girant, dar, în mod ciudat, doar reclamanta ajunge să plătească banii. Asta pentru că semnătura celuilalt girant a fost realizată, în fals, de Nina Cîmpeanu. De altfel, giranta în cauză se judecă cu un CAR de la Dolj, unde s-a trezit, peste noapte, că ar fi girat-o pe aceeași Nina fără ca femeia să fi intrat vreodată în sediul acelei societăți.

În 2019, alt împrumut de 50.000 de lei!
Reclamanta primește, în ciuda împrumuturilor făcute, o nouă solicitate de la secretara lui Ciurel, în 2019. De data asta, Nina cere de la CAR Jiul suma de 50.000 de lei, folosind cinci giranți, printre care și reclamanta. Evident că nu își achită banii, dar, pe parcurs, se vehiculează că ar trimite o sumă de bani uneia dintre girante, o pensionară care i-ar fi fost șefă Ninei. De fapt, pe numele reclamatei Nina Cîmpeanu nu ar exista decât două împrumuturi, unul la CAR Jiul și altul CAR Petrila. Țepele sunt date celor care au făcut greșeală de a face împrumuturi pentru fosta secretară în nume personal. Există și excepția cu CAR Artego, unde CAR-ul este pe numele Ninei, dar îl plătește tocmai reclamanta din dosar, care are calitate de girant. Celălalt girant a scăpat pe motiv că a semnat Nina în locul său.

Nina se dă dispărută! Poliția, complice
Gorjeanul relatează la finalul lunii noiembrie 2019 despre situația fostei secretare care a jecmănit peste o sută de salariați ai CEO, obligându-i prin diverse tertipuri să o împrumute cu bani. Câteva zile mai târziu, una dintre victime face plângerea penală pe numele Ninei Cîmpeanu la IPJ Gorj, reclamanta fiind audiată de polițistul Honcioiu. Pe declarațiile femeii, care nominalizează o parte dintre păgubiți, în vara anului trecut, sunt chemați la declarații la IPJ Gorj în jur de 40 de salariați din CEO. O parte dintre șefii din CEO refuză să se prezinte, probabil și rușinați de situație, prin acest demers ei arătând că au fost înșelați de o simplă salariată. Dosarul penal se completează astfel cu încă 40 de declarații ale unor salariați CEO care se consideră și ei înșelați, aceștia fiind executați silit de societățile de unde au împrumutat bani pentru Nina Cîmpeanu. Din vara anului trecut și până în prezent, la un an și jumătate după, în dosar nu se mai întâmplă nimic. Doar păgubiții au rămas să își lingă rănile și să plătească pentru Nina, care a înșelat la greu oameni sus-puși la toate termocentralele CEO, inclusiv la Craiova. De rușine, o parte refuză să spună că s-au lăsat înșelați, știut fiind că Nina mai și promitea tot felul de servicii celor care o ajutau.

Executări pe bandă, păgubiții își plătesc la CAR tot salariul
În prezent, la doi ani de la împrumuturi, toți cei peste o sută de păgubiți plătesc la greu bani pentru confortul Ninei Cîmpeanu. Mai exact, sunt salariați cărora nu le mai rămâne absolut niciun leu din salariul lunar pentru că trebuie să achite aceste CAR-uri făcute cu bună credință pentru fosta secretară a managerului companiei. Păgubiții se întreabă însă ce fac anchetatorii în tot acest timp, unde este procurorul de caz, de ce doarme poliția și de ce nu este căutată și reținută Nina Cîmpeanu, care a reușit să păgubească cu peste șapte miliarde de lei vechi atâtea persoane, folosind trafic de influență și punctele nevralgice ale societăților de împrumut tip CAR. Ne întrebăm și noi ce fac anchetatorii în acest caz? De ce familia Ninei Cîmpeanu nu a fost întrebată unde este aceasta și de ce ea nu a fost chemată deloc la poliție pentru faptele sale de maximă gravitate?!
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Aceleasi magarii si acelasi mod de operare ca si Teodora Ciobanu pe vremea cand era sefa la protectia Sociala… Va urma arestarea ca si in cazul ceilalte ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here