FNME îşi păstrează revendicările şi în faţa noului acord al “minoritarilor”

478

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME) acuză, în continuare, Directoratul CEO de manipulare şi îşi menţin revendicările care i-au făcut să declanşeze, joi, conflictul colectiv de muncă. FNME încurajează salariaţii să nu semneze acordul deja încheiat de cele zece sindicate, ieri, la CEO, pe motiv că administraţia doreşte să impună “dictatura minorităţii împotriva majorităţii salariaţilor”.

Printr-un comunicat de presă, FNME a transmis, ieri, un mesaj angajaţilor care nu au semnat acorduri cu administraţia CEO. “Toate încercările de manipulare ale Directoratului C.E.O., cât şi ale liderilor sindicali aserviţi acestora, sunt sortite eşecului, deoarece încalcă prevederile art. 5 alin. 1 şi 2 din Codul Muncii, privind principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii. De asemenea, aducem la cunoştinţă opiniei publice că, niciun membru titular sau înlocuitor al comisiei de negociere din partea Federaţiei Naţionale Mine Energie nu este inspector social şi nu a urmărit în ultimii doi ani decât interesele membrilor de sindicat fapt dovedit şi de atitudinea ostilă a Directoratului C.E.O., care a dorit şi insistă pe eliminarea liderilor incomozi. Mineri şi energeticieni nu vă lăsaţi manipulaţi de încercările disperate ale Directoratului C.E.O. de a încheia acorduri cu sindicatele aservite prin care doreşte să impună dictatura minorităţii împotriva majorităţii salariaţilor”, se arată în comunicatul transmis după ce, duminică, la sediul Diviziei Miniere, zece sindicate au parafat deja acordul în cauză.
Documentul este completat de vechile revendicări ale FNME: “câştigul mediu lunar în anul 2015 pe salariat determinat pe baza cheltuielilor cu salariile să fie identic cu cel din anul 2014, indexat cu rata prognozată de creşterea preţurilor pe anul în curs; bonusurile, facilităţile şi alte drepturi de natură salarială şi nesalarială să rămână neschimbate în anul 2015 raportate la cele acordate în 2014; sumele destinate biletelor de odihnă şi tratament acordate în anul 2014 să fie transformate în vouchere de vacanţă, iar acestea să fie acordate angajaţilor care le solicită pe baza unor criterii stabilite în prealabil de comun acord; prima de vacanţă să fie inclusă în indemnizaţia de concediu de odihnă, astfel încât nicio categorie de salariaţi, exceptând funcţiile de conducere, să nu aibă pierderi provenite din această transformare”.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Foarte corect au procedat, au mandat clar de la muncitorii sa nu se taie 1 singur leu , dau la Pandurii milioane de EUR si la muncitorii care le produc acele milioane le tăiem salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here