Floarea și Isar, interdicție de a părăsi țara

277

Omul de afaceri Dan Radu Floarea și dirigintele de șantier de la firma sa de construcții, Nicolae Isar, au primit ieri interdicție de la o instanță a Tribunalului Gorj pentru a părăsi țara în următoarele 30 de zile. Decizia nu este definitivă, procurorii care au cerut arestarea celor doi urmând să facă, cel mai probabil, recurs la verdictul respectiv.

O decizie finală ar urma să fie luată la Curtea de Apel Craiova, cea care, în multe cazuri, a întors sentinţa judecătorilor gorjeni. Aici îşi aşteaptă un răspuns de libertate şi primarul suspendat de la Peştişani, Florin Pavel, care a obţinut la Târgu-Jiu o decizie favorabilă de punere în libertate, dar care nu este definitivă.
Toţi trei sunt anchetaţi într-un dosar în care Pavel e cap de afiş, pe lista „vedetelor” mai fiind şi proaspăt alesul senator liberal Dian Popescu, dar şi fratele acestuia, Gabriel, precum şi secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu. Toţi sunt acuzaţi că, într-un fel sau altul au fost „alături” de Pavel în comiterea unor abuzuri în funcţie care constau în plăţi ilegale de peste 1,6 milioane lei către firma lui Floarea, alţi bani ajungând şi la firma fraţilor Popescu, pentru construirea unui stadion ce trebuia să fie finalizat de trei ani şi nu e gata nici în prezent.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here