Filmele documentare istorice, din cadrul Turneului Național de Educație Istorică, ajung în Târgu-Jiu!

1354

Această trilogie are cap de afiș documentarul istoric ,,Regele Mihai: drumul către casă” și include noi materiale despre perioada complicată a tinereții Regelui Mihai, așa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria, precizează comunicatorii acestui eveniment.

Documentarul prezintă și detalii din perioada de izolare personală și socială a Regelui Mihai din timpul exilului din Elveția, dar și motivele pentru care Regele a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogățită a filmului pune accent și pe interacțiunile Regelui cu CIA, după exilul din 1948.
,,Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) și „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, și sper că publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le”, a declarat John M. Florescu. Turneul Național de Educație Istorică 2022 – o continuare a turneului din 2019 de promovare a filmelor documentare ,,Războiul Regelui și ,,Maria, Inima României“ – va include și nouă versiune a filmului „Regele Mihai: Drumul către casă“. Proiecțiile vor ajunge în București, Iași, Brașov, Albă Iulia, Deva, Alexandria, Călărași, Sinaia, Cluj, Curtea de Argeș, Târgoviște, dar și în alte orașe. Turneul își propune să acopere întreaga țară pentru că filmele să poată fi văzute de un public cât mai larg, din toate păturile sociale.

,,Cred în istorie, iar trecutul bine inteles în prezent reflectă viitorul”, Dan Drăghicescu, producător asociat.
Acest proiect de educație istorică prin documentare istorice este susținut de History Channel, Banca Transilvania, BAT România, Groupama, Nuclearelectrica.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here