Fiica poliţistului Gâlcescu, schimbată de la şcoala Urdari

628

imagine.htmlClaudia Olteanu, fiica fostului şef al Poliţiei din Bumbeşti-Jiu, Nicolae Gâlcescu, a fost schimbată ieri din funcţia de director al Şcolii Generale nr.1 Urdari, fără drept de apel. Directoarea care a avut un mandat scurt, de doar un semestru, a fost luată la ochi de primarul PDL al comunei Urdari, Mihai Calotă, spun o parte dintre cadrele didactice ale şcolii, edilul fiind cel care i-a cerut dăscăliţei rapid schimbarea din funcţie. Totul, deoarece directoarea ar fi refuzat să accepte comenzile edilului local, legate de o centrală fără autorizaţii şi de angajarea unei contabile fără experienţă.

Primarul Calotă din Urdari schimbă directorii şcolii generale din localitate ca pe şosete. Edilul a cerut astfel Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj să schimbe în nici doi ani de zile trei directori de şcoală, indiferent dacă situaţia convine sau nu colectivului didactic. Primul schimbat a fost chiar directorul numit ieri în funcţie, adică Ion Pavelea, dascălul la dresa căruia mustăcesc mai toate cadrele didactice. Pavealea a fost înlocuit cu ceva vreme în urmă cu Aretia Puculete, foarte iubită de colegi, dar nici directoarea cu numărul doi nu a stat prea mult pe funcţie. Puculete a fost schimbată în septembrie anul trecut, dascălii nedorind să semneze procesul verbal respectiv şi solicitând discuţii cu reprezentanţii IŞJ Gorj şi cu Consiliul Local Urdari. În ciuda acestui demers, profesorii şcolii nefiind luaţi în seamă de reprezentanţii IŞJ-ului, în locul Aretiei a fost instalată Claudia Olteanu. Directoarea a avut la rândul ei un mandat scurt şi a fost obligată recent să demisioneze, demisia sa fiind mai mult un raport de activitate neluat nici el în considerare de cei care au venit ieri să îl pună director în locul acesteia pe Pavelea. Fosta directoare, fiică de fost şef de poliţie, a refuzat să comenteze schimbarea abuzivă spunând doar un simplu “nu comentez”.

Centrala cu ghinion

Dascălii şcolii, dezamăgiţi, povestesc însă că problemele directoarei i se trag de la o centrală. Claudia Olteanu ar fi refuzat să pună această centrală în funcţiune, pe bună dreptate, motivând că nu are autorizaţiile necesare funcţionării. Primarul Calotă în loc să rezolve problema a preferat să o schimbe pe directoare, supărat că o “pilă” de-a sa din localitate nu a fost acceptată la angajare pentru funcţia de contabilă a şcolii. “Astea două probleme, plus alte imixtiuni ale primarului în activitatea de conducere a şcolii au dus la rezultatul de marţi, adică la schimbarea doamnei directore”, spune una dintre cadrele didactice. “Primarul PDL, Mihai Calotă, confundă şcoala cu proprietatea sa personală şi schimbă directorii la câteva luni, după bunul său plac. Da, aţi înţeles bine, directorii sunt schimbaţi de IŞJ aşa cum doreşte d-l primar şi se mai şi laudă cu această realizare prin tot satul”, spune un alt profesor. “Cadrele didactice au protestat în septembrie la schimbarea d-nei Puculete, care era foarte apreciată de colectiv, nesemnând procesul verbal pentru a trage un semnal de alarmă către IŞJ şi au chemat inspectorul general la un dialog. Degeaba. Nici măcar motivele pe care d-na Olteanu le-a expus în demisie nu i-au pus pe gânduri pe reprezentanţii IŞJ şi au numit, încă o dată, pe cine a vrut d-l primar, persoană care nu este absolut deloc agreată de colectiv”, spune un alt cadru didactic al şcolii. “Este un om cu care nu se poate colabora. A schimbat trei directori în 2 ani, la ce să te mai aştepţi”, spune şi altă colegă.

La noi, la ţară, merge…

Contactat telefonic, primarul Calotă, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere în legătură cu problemele de la şcoală. Localinicii, revoltaţi, susţin însă că primarul este convins însă că s-a luat cea mai bună măsură, noul director făcându-se sluj în faţa edilului local.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here