Fîciu a picat a doua oară concursul pentru şefia Şcolii Populare de Artă

410

În cursul zilei de 30 octombrie s-a desfăşurat cea doua etapă a concursului de management pentru Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu. Cei doi candidaţi au obţinut note destul de bune, dar punctajul final nu a fost suficient pentru a-i declara câştigători. Nicolae Fîciu şi Gabriel Zamfir şi-au încercat pentru a doua oră norocul pentru şefia ŞPA Târgu-Jiu. Ei au dreptul de a contesta rezultatul concursului în maxim trei zile.

Consiliul Judeţean Gorj va scoate pentru a treia oară la concurs postul de director al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Prima dată, niciunul dintre cei trei candidaţi care şi-au depus proiectele de management în luna septembrie nu a îndeplinit condiţiile impuse de către Ministerul Culturii pentru ocuparea acestui post. A doua oară, s-au înscris doi candidaţi: Nicolae Fîciu şi Gabriel Zamfir, cei doi neîntrunind, însă, punctajul minim pentru a fi declaraţi câştigători. Solistul gorjean de muzică populară, Nicolae Fîciu, a obţinut nota 8,03 la prima etapă a concursului, 7,41 la interviu, nota finală fiind 7,72. Profesorul universitar Gabriel Zamfir a luat nota 8,08 la prima probă, 7,30 la cea de-a doua, nota finală fiind 7,69. Ambii au fost declaraţi necâştigători. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi spune că „cei doi candidaţi au dreptul de a contesta rezultatul concursului în termen de trei zile”.

Condiţii de participare la concursul pentru şefia ŞPA
Cel mai probabil, în următoarea perioadă, se va organiza un nou concurs pentru şefia Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Pot participa la concurs persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au cetăţenia română sau a uneia dintre statele membre ale Uniunii Europene; au capacitate deplină de exerciţiu, sunt absolvenţi de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al Şcolii Populare de Artă Târgu – Jiu. Pe lângă condiţiile menţionate mai sus, candidaţii trebuie să îndeplinească şi una din următoarele cerinţe: sunt absolvenţi de cursuri postuniversitare în domeniul managementului instituţional sau cursuri de atestare în domeniul managementului organizate de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional; au o experienţă de minimum 3 ani în managementul instituţiilor publice sau al organizaţiilor culturale private acreditate.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here