Feroiuleee, ne mai ţii mult! – 50 de jandarmi, audiaţi de procurorii militari la IJJ Gorj

364

deschidereO adevărată anchetă au desfăşurat în această săptămână procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timiş care s-au deplasat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean(IJJ) Gorj ca urmare a unei sesizări făcute de unul dintre salariaţii instituţiei. Au fost astfel audiaţi pe bandă, în decursul întregii zile de marţi, cam cincizeci dintre salariaţii unităţii, mai precis Detaşamentul Mobil al IJJ Gorj, şefii de servicii din cadrul instituţiei şi toată Comanda Inspectoratului de Jandarmi Gorj. Printre cei care au dat explicaţii în faţa procurorilor militari s-a aflat şi prim-adjunctul inspectorului şef, colonelul Florin Popescu, fostul şef al IJJ Gorj.

Procurorii militari şi-au început treaba, adică audierile, la Inspectoratului de Jandarmi Gorj, marţi dimineaţa. Cam 50 dintre salariaţii instituţiei, în frunte cu foştii şefi ai acesteia au dat astfel explicaţii în faţa procurorilor care s-au prezentat la Târgu-Jiu ca urmare a unei sau a unor sesizări venite din partea lui Paul Feroiu, subofiţer în cadrul Detaşamentului Mobil al IJJ Gorj, nemulţumit ca urmare a unor sancţiuni disciplinare. Feroiu ajuns salariat al IJJ după ce a prestat anterior la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu nu este însă nici la prima abatere disciplinară nici la primele sesizări făcute către organele de anchetă ori la superiori, împotriva colegilor săi de muncă. De altfel în această lună şi-a programat o întrevedere şi cu noul ministru al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Sancţiunile, căpuşele lui Feroiu

feroiu paulDeşi este un jandarm cu rezultate sportive deosebite, Paul Feroiu fiind medaliat de mai multe ori la diverse competiţii naţionale de Judo şi Unifight, unde a participat în numele Jandarmeriei Române, salariatul IJJ Gorj colecţionează abateri disciplinare. Are astfel o abatere înregistrată anul trecut şi una chiar şi în acest an, ambele având legătură cu încălcarea de către Feroiu a unor regulamente militare, spun surse din inspectorat. De altfel, până la sancţiunile disciplinare, Feroiu a trecut şi prin faţa Consiliului de Onoare şi a celui de Judecată, care nu l-au iertat, iar în replică salariatul nemulţumit a început să facă petiţii şi plângeri pe bandă.

DNA, IGJR, Parchetul Militar..

Feroiu a sesizat despre aşa-zisele nereguli din IJJ Gorj la Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA), la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române(IGJR) şi la Parchetul Militar. A ajuns cu sancţiunile chiar şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Sesizările lui s-au terminat cu anchete similare celei de marţi, cu întoarcerea pe dos a tuturor salariaţilor din unitate şi cam atât. Ancheta totuşi continuă, IIJ Gorj având în acest moment o mare parte din salariaţi anchetaţi de Tribunalul Militar.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here