Femeie dată afară din casă cu cei doi copii, de soțul bătăuș

878

O tânără de 28 de ani, din comuna Slivilești, a cerut, duminică, ajutorul polițiștilor, după ce ar fi fost agresată de soțul ei. Bărbatul ar fi dat-o afară din casă, alături de cei doi copii ai acestora.
,,La data de 2 iunie, polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizați de o tânără de 28 de ani, din comuna Slivileşti, cu privire la faptul că a fost agresată de soţul său. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că soțul femeii, în vârstă de 33 de ani, pe fondul unor discuții contradictorii, ar fi exercitat acte de violență împotriva acesteia și ar fi alungat-o din locuinţa comună împreună cu cei doi copii minori, de 7 și 9 ani. Ca urmare a celor constatate, poliţiștii au luat măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile împotriva agresorului, care a fost evacuat din locuința comună”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Agresorului i s-a interzis să se mai apropie la mai puțin de 100 de metri de domiciliu şi de victimă, fiind întocmit și dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență domestică. Un alt ordin de protecție provizoriu a fost emis vineri, când o femeie, de 62 de ani, din comuna Borăscu, a sesizat faptul că ar fi fost agresată de fiul său. ”Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului reieșit faptul că fiul său, de 26 de ani, pe fondul consumului de alcool și al unei stări de nervozitate, ar fi exercitat acte de violență asupra mamei sale și ar fi amenințat-o cu moartea. De asemenea, agresorul ar fi distrus în mod intenționat, mai multe bunuri din locuință, cât și geamurile ferestrelor acesteia. Totodată, polițiștii au dispus măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile împotriva agresorului, care a fost evacuat de la domiciliul comun și i s-a interzis să se mai apropie la mai puțin de 100 de metri de locuință și de victimă. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență domestică”, a mai declarat Miruna Prejbeanu.
Poliţiştii din județul Gorj au deschis, ieri, ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. În fiecare zi vor fi desfășurate activităţi pentru informarea cetăţenilor. Evenimentele se vor încheia pe 7 iunie. Astăzi, între orele 17.00-19.00, va avea loc o sesiune de informare cu tema ,,Prevenirea violenței domestice ”, desfăşurată în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Târgu-Jiu, în cadrul căreia vor fi purtate discuții cu părinţii elevilor înscrişi la bibliotecă, pe linia prevenirii faptelor de acest gen, prezentarea prevederilor Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, cu modificările şi completările ulterioare a măsurilor restrictive pe care instanța de judecată le dispune față de agresor, prin emiterea unui ordin de protecție, dar și măsurile de protecție de care beneficiază victimele violenței domestice; prezentarea filmului realizat în cadrul Campaniei „ARIPI FRÂNTE”.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here