Falsificator de carduri din Galați, la Judecătoria Târgu-Jiu! A retras bani și din bancomate din Turcia

686

Un tânăr din Galați, condamnat definitiv, în decembrie 2016, la trei ani și opt luni de închisoare, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, cere eliberarea condiționată din Penitenciarul Târgu-Jiu, deși nu a executat nici doi ani din pedeapsă. Solicitarea va fi analizată de judecătorii târgujieni, pe 9 ianuarie 2018, iar decizia nu va fi definitivă. În total, patru tineri au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT, iar cauza a fost repartizată Tribunalului Galați, care a stabilit prima sentință pe 18 aprilie 2016. Inculpații au formulat apel, decizia definitivă fiind stabilită în 20 decembrie, la Curtea de Apel Galați. Pentru Valentin Marian Lină, instanța a scăzut din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive, în perioada 30 octombrie 2014- 21 octombrie 2015. ”Procurorii au dispus prin ordonanţele din data de 30 octombrie 2014 reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Căsăneanu Ştefan, Comănescu Mihai Cosmin, Lină Valentin Marian şi Ursu Cristian-Ionuţ pentru sâvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori în formă continuată, tentativă la acces ilegal la un sistem informatic, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, tentativă la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. În data de 29 octombrie 2014, inculpaţii Comănescu Mihai Cosmin, Lină Valentin Marian şi Ursu Cristian-Ionuţ au fost depistaţi în Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, județul Constanţa, pe sensul de intrare dinspre Bulgaria, cu ocazia controlului de frontieră, având asupra lor dispozitive hardware destinate clonării cardurilor, aproximativ 400 de carduri, precum şi alte bunuri folosite în activitatea infracţională.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna septembrie 2014, inculpaţii, constituiţi într-un grup infracţional organizat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au deţinut echipamente hardware și software în scopul falsificării instrumentelor de plată, iar în data de 20 iunie 2014 unul dintre inculpaţi a încercat să retragă numerar de la un ATM de pe raza municipiului Galaţi, folosind un card falsificat.
De asemenea, există suspiciunea că o parte din inculpaţi se ocupau de montarea la bancomate pe teritoriul Turciei de dispozitive de tip skimmer, ce asigurau accesul fără drept la datele informatice de pe carduri bancare autentice şi foloseau carduri bancare falsificate pentru retrageri de numerar pe teritoriul Turciei”, au precizat procurorii DIICOT, după reținerea tinerilor.
Cea mai mare pedeapsă a primit-o Cristian Ionuț Ursu, condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare. Ștefan Căsăneanu a primit 6 ani şi 10 luni de închisoare, iar Mihai Cosmin Comănescu 5 ani de înc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here