Expoziția de pictură pe pânză „Petale din vis”, vernisată și la Turda

887

„Petale din vis”, expoziția de pictură pe pânză semnată de Luminița Fuiorea, găzduită recent în sala ,,Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, va fi vernisată și la Turda.

Evenimentul va avea loc vineri, 25 septembrie 2020, începând cu ora 18.00, în curtea Casei Rațiu, din Turda, o locație plină de istorie. ,,Luminița Fuiorea a ales pentru această expoziție, lucrări care arată un amalgam de sentimente și emoții, un sfârșit și un început în același timp. Tonurile închise, cu tușe puternice și curajoase, amestecate cu pete de culoare pură sau de lumină, explică atât de bine trăirile artistei și personalitatea ei complexă. Casa Rațiu este reședința istorică a uneia dintre cele mai faimoase familii nobiliare din regiune – Familia Rațiu, al cărei descendent a fost și binecunoscutul politician Ion Rațiu. Expoziția Luminiței Fuiorea este inclusă în manifestările care vor avea loc la inaugurarea asociației Potaissa Art în curtea ,,Colegiului Dr. Ioan Rațiu” din Turda (lângă Primărie), între orele 18.00 – 20.00. Orașul va fi cuprins de artă nu doar pentru o singură zi, spun organizatorii, ci pentru mult timp de acum încolo”, a anunțat Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.
Organizatoriii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Turda, Casa de Cultură Turda, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Teatrul Național ,,Aureliu Manea” Turda.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here