Elodia Băsescu revine!

773
Într-o vreme în care Traian Băsescu se şi văzuse pe cai mari, cel supranumit Zeus, s-a dat puţin la fund. Nu ştim la fundul cui, căci România se afundă cu fiecare zi fără ca încă locatarului de la Cotroceni să-i pese.

Ce dacă ţara-i fără guvern, fără buget, îndatorată la FMI, Banca Mondială şi UE, la alte bănci pentru plata salariilor şi pensiilor. Ce dacă şomajul e în continuă creştere, cel oficial crescând cu aproape 30.000 de oameni numai în noiembrie, iar rata şomajului a crescut pe luna noiembrie la 7,5%. Cel neoficial, dar adevărat, e mult mai sus, din cauza celor care-au renunţat la slujbe de bună voie şi nu primesc ajutor de şomaj. Cifra totală oficială pe ţară a trecut de 683.123 de şomeri şi va depăşi milionul în următoarele trei luni fără ca să se sinchisească guvernul marionetă băsesciană Emil Boc, veşnicul interimar şi iepuraş al preşedintelui-jucător care se joacă cu soarta României şi deci a noastră.

La Gorj, rata oficială a şomajului este de, atenţie!, nu mai puţin de 10,5%. Vă daţi seama care este cifra adevărată? Cui să-i pese? Manţogilor? Aş, ţi-ai găsit. Singura lor problemă este să iasă Băse preşedinte!
Dar Traian Băsescu a stat ascuns mult mai puţin decât Elodia. Căreia candidatul Traian Băsescu îi luase locul la OTV. Ei bine, mai odihnit, fostul candidat ce nu s-a văzut încă în buzunar cu al doilea mandat, a ieşit cu o primă declaraţie publică. În care a avut o cu totul altă poziţie decât lacheii săi din fruntea PD-L. Pur şi simplu Zeus a declarat sec că „Contestarea alegerilor e un demers democratic”. Ceea ce ştiam şi noi, dar, din guriţa lui, pare o recunoaştere a fraudării alegerilor. Pe care fraudare, nici Emil Boc, nici primul vice la partidul-stat, Adriean Videanu, ori Radu Berceanu şi Vasile Blaga n-o recunosc în ruptul capului.
Actualul CC, adică misterioasa Curte Constituţională, n-a recunoscut contestaţiilor PSD dreptul de a se renumăra voturile de la secţiile din străinătate. Printre care şi acelea ale autodenunţaţilor români din Italia. Mai rămâne să studieze probele zdrobitoare cu fraudarea din ţară!
Cum ProDemocraţia este la fel de slabă ca şi democraţia din România, ne pusesem niscaiva speranţe în OSCE. Care misiune OSCE se făcuse de cacao la alegerile nedemocratice din Republica Moldova, unde se umpluse de ruşine, ştampilându-le cu apelativul de alegeri „corecte”. În ciuda masivelor fraude de acolo, a bătăilor, arestărilor din timpul mitingurilor recunoscute ceva mai târziu de toată lumea occidentală, cea civilizată şi democratică. Şi în Românie, la Deva, a avut loc marţi un miting în care s-a scandat „Jos Băsescu!”, iar la Bucureşti altul de mai mare amploare abia ieri. Probabil se vor înmulţi, ca să priceapă şi OSCE şi PD-L la ce se expun în urma fraudărilor alegerilor prezidenţiale contestate cu probe de către PSD.
Dacă greii din conducerea PD-L – Blaga, Videanu şi Berceanu – au avut neobrăzarea ca luni, dis de dimineaţă să meargă la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor spre a le mulţumi poliţiştilor şi a-i felicita pentru contribuţia la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din care musai trebuia să iasă câştigător doar Traian Băsescu, ce să mai comentăm? Căci oricum, mascarada electorală din urbea păstorită de primarul pedelist Darius Vâlcov, la Slatina, ce constituie în probe indubitabile de fraudare masivă a alegerilor, fiind strigătoare la Ceruri!
Ce-ar mai fi de zis? Să aşteptăm vâlvătaia viitoarelor mitinguri anti-Băsescu sau să dea Curtea Constituţională o decizie corectă de reluare a alegerilor de la zero, la două săptămâni după invalidarea lor! Apelul lui Traian Elodia Băsescu la reconciliere şi unitatea clasei politice este falsă din capul locului. Am putea propune, cum ar face-o universitarul filozof gorjean Ion Popescu-Brădiceni, celebra ironie a reconcilierii socratice printr-un guvern de uniune naţională cu PD-L, PSD, PNL, cu UDMR-ul care este şi a fost totdeauna cu curul în toate luntrile posibile, dimpreună cu PRM-ul lui Vadim, susţinătorul din turul doi al candidatului Traian Băsescu. Vi s-o părea o simplă ironie socratică, dar ar fi singura salvare de anticipate!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here