După un ultim periplu la PDL, Doctoriţa Badiu s-a făcut şi pesedistă pentru funcţie

305

Doctoriţa Gabriela Badiu, director medical interimar la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, a ajuns să activeze în ultimii ani în patru partide politice. Este vorba despre PRM, UDMR, PDL şi acum PSD. Ultimul partid nu o va proteja însă în scandalul angajărilor ilegale de la Salvare, reprezentanţii autorităţilor judeţene promiţând că vor lua măsuri pentru elucidarea scandalului izbucnit la SJA Gorj.

Pentru a reuşi să acceadă într-o funcţie de conducere în SJA, Badiu a fost iniţial membră a PRM Gorj. În acest partid, pe vremea când Ilie Petrescu era preşedinte al organizaţiei, aceasta s-a remarcat ca activistă de partid. “Gabriela Badiu a fost în perioada 2005-2006 la PRM, din câte îmi amintesc, a activat în organizaţia municipală a PRM Târgu-Jiu, condusă de Păsărin, şi în cea a Luminiţei Greculescu, la organizaţia de femei. Apoi a plecat. Reamintesc că în 2004-2008 PRM avea 4 consilieri municipali şi 7 consilieri judeţeni. PRM-ul era pe val..”, a declarat Petrescu.

De la România Mare la maghiari
Badiu a renunţat apoi la PRM şi a trecut la UDMR, tot pentru a se remarca la serviciu, atunci şef al UDMR Gorj fiind soţul Clarei Şerbănoaica, fostă directoare în Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. La momentul respectiv la cârma Ministerului Sănătăţii aflându-se un membru al UDMR.
Pe timpul când Marinică Niculescu a ajuns şef la Ambulanţa Gorj, fiind şi vicepreşedinte al PDL Târgu-Jiu, când Ion Ruşeţ era preşedinte al PDL Gorj, Badiu a trecut cu carnetul în tabăra “portocaliilor”. A fost adusă în PDL de către doctoriţa Rodica Dîrnu, care făcea parte din structura de conducere a PDL Gorj. Nicu Daviţoiu, fostul preşedinte până sâmbătă al PDL Târgu-Jiu, a confirmat că Badiu participa frecvent la şedinţele de partid prezidate de către acesta, că în ultima vreme doctoriţa nu a mai dat pe la partid. “Gabriela Badiu venea la şedinţele noastre de la PDL Târgu-Jiu, ea fiind susţinută în funcţie de noi. Nu am mai văzut-o în ultima vreme la partid”, a declarat Daviţoiu.
Şi astfel, din nou, pentru funcţie, dar de data asta de directoare, Badiu a ajuns în postul visat cu ajutorul pedeliştilor. A pus umărul, în acest sens, şi actualul pesedist, fost pedelist, Marinică Niculescu.
Acum când PDL-ul a picat, Badiu a schimbat, în funcţie de interes, partidul. De data asta a bătut la uşa PSD, partid în care s-a înscris de curând.

Recomandată la PSD de consiliera municipală Luca
Badiu a ajuns astfel membră în organizaţia municipală a PSD Târgu-Jiu. Ea face parte şi din organizaţia de femei PSD condusă de Liliana Luca, şefa acestei organizaţii, cea care a şi recomandat-o pe Badiu pentru a i se accepta adeziunea la Partidul Social Democrat, aflat la Putere. Ieri în jurul orei 17.00, Badiu a şi participat la sediul PSD Gorj la o şedinţă de partid.
Gabriela Badiu este acum implicată însă într-un scandal de proporţii legat de angajările ilegale făcute la Ambulanţa Gorj, concursul pentru cele două posturi de asistent medical în cauză fiind avizat de către aceasta din poziţia de şef al comisiei de examen. Preşedinta Badiu a făcut însă numeroase greşeli din această funcţie, lucru relevat chiar de comisia DSP, dispusă de către prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu. Atât înalt funcţionarul public cât şi directorul Ambulanţei Gorj, liberalul Dan Vâlceanu, vor lua măsuri cu Badiu în perioada imediat următoare. Pentru a-şi asigura însă poziţia, după ce s-a pus sub umbrela PSD, Badiu ar fi început să adune de la subalternii din SJA semnături de susţinere a ei pe post. Unii semnează de teama că aceasta va rămâne pe funcţie, urmare a faptului că a trecut la PSD.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here