După un an – Reabilitarea Ambulatoriului SJU este în termen

163

Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean se realizează în baza unui proiect european, pe fonduri nerambursabile, depus şi câştigat de Consiliul Judeţean Gorj. Începute în urmă cu un an de zile, lucrările sunt acum în termen. Pe parcursul desfăşurării lucrărilor, activitatea medicală se derulează fără probleme. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a ocupat de organizarea activităţii cabinetelor medicale din Policlinică, garantând că pacienţii nu vor avea de suferit din cauza lucrărilor efectuate.

Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi complet modernizat datorită Consiliului Judeţean Gorj, care a câştigat un proiect european în acest scop. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu supraveghează lucrările derulate în cadrul Policlinicii, asigurându-se că totul se desfăşoară conform proiectului. Până în prezent, lucrările s-au desfăşurat conform planului, stadiul acestora fiind destul de avansat. „Suntem aproape de termen; subsolul şi exteriorul sunt gata. Am început mutarea cabinetelor pentru a se putea continua lucrările; mutăm Pediatria înapoi, astfel încât echipa constructorului să-şi poată continua treaba, dar şi activitatea medicală să se desfăşoare fără probleme. Din punctul meu de vedere totul este conform contractului; ce s-a făcut până acum îmi place. Sunt mulţumit!”, a mărturisit Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Reabilitarea şi dotarea Policlinicii, pe fonduri UE
Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean se realizează în baza unui proiect european, pe fonduri nerambursabile, depus şi câştigat de Consiliul Judeţean Gorj. Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat în data de 23 februarie 2011. Termenul de finalizare a proiectului de reabilitare, modernizare şi echipare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este de 18 luni. Reprezentanţii firmei care se ocupă de reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au precizat că lucrările se derulează pe segmente, astfel încât să nu fie stopată activitatea la cabinetele medicale. Trebuie precizat faptul că, pe lângă reabilitarea propriu-zisă a clădirii, un aspect semnificativ în cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a Policlinicii este reprezentat de dotarea cabinetelor medicale cu mobilier şi echipamente specifice infrastructurii serviciilor de sănătate. Între acestea se regăsesc: echo doppler vascular cu sondă pentru vase cerebrale, electromielograf, ecograf oftalmo, electroencefalograf, Doppler vascular periferic, ecocardiograf cu Doppler color, ecograf 3D, histeroscop 3D electrocardiograf, spirograf, etc. Dotarea Ambulatoriului cu aparatură medicală performantă va duce la oferirea de noi servicii medicale în specialităţile existente, la creşterea adresabilităţii pacienţilor şi creşterea calităţii actului medical în cabinetele ambulatoriului, atât prin diagnostic mai precis şi mai rapid, cât şi prin diversificarea procedurilor de recuperare, reducerea timpului de recuperare şi reluarea activităţii de către pacienţi mai rapid. Valoarea totală a proiectului este de 19.454.812,64 lei, 85% din această sumă fiind valoarea eligibilă nerambursabilă, 13% valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 2% co-finanţarea eligibilă a beneficiarului, în speţă Consiliul Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here