Drumul maşinii incendiate, surprins de camerele video din Motru

305

Traseul maşinii găsite incendiată la graniţa judeţului Gorj cu Mehedinţi, în timp ce ambii pasageri erau carbonizaţi, este refăcut de către anchetatori. Pentru asta s-a apelat deja la Poliţia Locală Motru, aici unde poliţişti monitorizează sistemul video al oraşului, recepţionat în luna februarie. Camerele video din Motru au surprins de altfel traseul parcurs prin municipiu de maşina în cauză în seara zilei de 27 mai, aceste imagini stând la baza anchetei declanşate imediat după depistarea autoturismului împotmolit la marginea lacului din localitatea Meriş la punctul ,,Potcoava”.

Investiţia în sistemul de supraveghere video a municipiului Motru, făcută de către autorităţile locale, se dovedeşte benefică nu numai pentru cetăţeni şi pentru organele de ordine din oraş ci şi pentru anchetatori. O demonstrează dubla solicitare, primită recent la Poliţia Locală Motru, din partea poliţiştilor din Mehedinţi şi a celor din cadrul IPJ Gorj. Anchetatorii doreau astfel imaginile surprinse de camerele video ale oraşului în privinţa maşinii Hyundai Coupe, găsite apoi în localitatea Meriş, cu un cadavru carbonizat în portbagaj şi altul între scaunele autovehiculului. Maşina a fost surprinsă, în seara zilei de 27 mai, traversând oraşul.

Imagini vitale
Paul-Constantin Marin, şeful Poliţiei Locale Motru o susţine că a oferit materialul video în cauză anchetatorilor chiar în cursul zilei de miercuri. ,,Au fost miercuri reprezentanţii poliţiei, atât de la IPJ Gorj cât şi de la IPJ Mehedinţi la sediul Poliţiei Locale Motru pentru a solicit înregistrările de pe sistemul de supraveghere video a municipiului din seara zilei de 27 mai. Pe unele dintre camere au fost surprinse imagini cu o maşină ce are caracteristici asemănătoare cu a celei incendiate, descoperite la Meriş.
Plecând de la imaginile noastre, poliţiştii au reuşit, cu siguranţă, să ajungă mai repede la identificarea presupuşilor făptuitori”, a declarat şeful Poliţiei Locale Motru, Paul-Constantin Marin.
Pe imaginile în cauză se vede cum maşina Hyundai Coupe intră în oraşul Motru dinspre Mehedinţi şi tranzitează oraşul.

Hoţii cutiei milei, depistaţi
Nu este însă pentru prima oară când reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IPJ) Gorj solicită imagini video de pe cele 48 de camere de supraveghere instalate în Motru.
Cu ajutorul imaginilor în cauză au fost de altfel surprinşi şi cei care furaseră cutia milei din catedrala oraşului dar şi felul în care au avut loc mai multe evenimente rutiere.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here