Drumul de 100.000 de euro de la Brădiceni, deja cariat

661

Recepţionată în urmă cu două luni de zile, bucata din DC 134 de la Brădiceni, construită de SC Metal Colect Prod SRL, firma care a găzduit fictiv şi penal(înainte ca anchetatorii să intre pe fir) materialele de construcţii ale societăţii liberalului Dian Popescu, este deja plin de gropi. Cel un kilometru şi jumătate de drum comunal a costat însă localitatea 100.000 de euro, comuna îndatorându-se firmei de casă a liberalilor Dian şi Ilie Fuiorea, până în 2015. Firma este obligată însă să astupe gropile din drum, artera fiind în perioadă de garanţie.

DSCF1997Gorjeanul relata la finalul lunii noiembrie că la Peştişani s-a oferit prin încredinţare directă firmei Metal Colect Prod SRL, societate implicată în dosarul de corupţie al liberalului şef Dian Popescu, un contract de 100.000 de euro, legat de realizarea a un kilometru şi jumătate dintr-un drum comunal din Brădiceni. O parte din banii pentru investiţie, mai precis 2 miliarde de lei vechi, au fost aprobaţi pentru lucrare de către Consiliul Local Peştişani când bucata de drum era aproape modernizată în totalitate, dar chiar şi aşa organismul de conducere locală şi-a dat acceptul pentru investiţia propusă prin proiect de către viceprimarul liberal Ilie Fuiorea. Atunci s-a aprobat ca şi banii pe lucrare, şi faptul că firma constructoare îşi va primi contravaloarea prestaţiei de la Brădiceni, eşalonat, pe parcursul a trei ani de zile.

DSCF1998Lucrarea de mântuială înseamnă gropi
Deşi vicele Fuiorea era foarte mândru de investiţia în cauză, chemându-ne să vedem lucrarea finalizată în numai o săptămână şi jumătate, iniţial nerecepţionată, acum nu mai poate spune acelaşi lucru. În nici două luni, drumul făcut pe ploaie ş-ia arătat şi cealaltă faţă, necosmetizată. Artera, mândria Primăriei Peştişani, este plin de gropi, una dintre “carii” debutând chiar la intrarea pe drumul în cauză din Brădiceni.
Groapa în cauză nu este singura care pătează drumul de 100.000 de euro, realizare a viceprimarului liberal, pe distanţe mari, artera este mâncată la suprafaţă, în curând aici formându-se alte şi alte gropi.
Firma Metal Colecta Prod este obligată să-şi pună iar muncitorii la treabă pentru a acoperi deficienţele din drum, şi asta pe propriul buzunar, în caz contrar beneficiarii putându-se adresa anchetatorilor sau instituţiilor de justiţie.

Două firme nu s-au înţeles la negociere cu Fuiorea
Deşi lucrarea de 100 000 de euro le-ar fi făcut cu ochiul multor investitori, viceprimarul comunei Peştişani nu a scos lucrarea pe SEAP, ci a preferat să o dea la înţelegere cu câteva firme locale, cu care a stabilit preţul şi modalitatea de plată pentru drum. S-a negociat astfel cu Intreprinderea de Drumuri şi Poduri din localitate şi cu firma fostului primar liberal de la Turceni, Ion Iordache. În final, lucrarea s-a dat Metal Colect Prod, firmă intrată deja în cârdăşie cu liberalii, adică cu fostul primar, cu senatorul Dian Popescu şi acum cu viceprimarul Fuiorea, la fel de penelist ca cei mai sus menţionaţi.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. Se vede clar din poza nu are emulsie pe stratu de piatra sparta, care ii cam nisipos, :))))) si agregate cam mari, la stratu de uzura, agregate de balastiera, depinde cum au fost date in caietu de sarcini :)))))), apropo si statia de Dragoieni a lu metal colect parca nu are autorizatie de functionare :)))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here