Două spargeri într-o singură noapte

315

Picture 001Trei tineri din judeţul Hunedoara au reuşit „performanţa” de a sparge un magazin şi un cafe-bar în aceeaşi noapte. Cei trei suspecţi au furat ţigări, băuturi alcoolice şi produse alimentare în valoare de peste 4.000 lei, poliţiştii reuşind până în prezent să recupereze prejudiciul în proporţie de 90%.

Poliţiştii gorjeni au reţinut marţi trei tineri din Hunedoara, acuzaţi că în noaptea de 21 spre 22 noiembrie au jefuit un magazin alimentar din Bumbeşti-Jiu şi un cafe-bar din Crasna. Aceştia au pătruns prin efracţie în cele două societăţi comerciale de unde au sustras bunuri în valoare de 4.500 lei. „În dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2011, orele 05:55, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că uşa de acces a unui cafe-bar situat pe strada Parângului prezenta urme de efracţie, fiind întredeschisă. Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns în interior şi au sustras 110 pachete de ţigări şi mai multe sticle cu băuturi alcoolice, valoarea prejudiciului creat fiind estimată la suma de 3.000 lei. În urma activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat suspecţii, stabilind că aceştia sunt din judeţul Hunedoara. Beneficiind de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Vulcan şi acţionând împreună cu poliţişti ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj, s-a reuşit prinderea suspecţilor, L.I., de 23 ani, I.V., de 22 ani şi D.I., de 20 ani, toţi din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că cei trei tineri, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, au pătruns prin efracţie şi într-un magazin amplasat pe raza comunei Crasna de unde au sustras ţigări, produse alimentare şi alte bunuri, în valoare totală de 1.500 lei. Pe parcursul anchetei, poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de 90 %, bunurile fiind restituite celor două societăţi păgubite”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Prinşi în trafic cu portbagajul plin de bunuri furate

Pentru depistarea şi prinderea suspecţilor, s-a colaborat cu poliţişti ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj şi poliţişti ai Poliţiei municipiului Vulcan. Cei trei suspecţi au fost depistaţi în trafic, pe raza municipiului Vulcan, în timp ce se deplasau cu un autoturism în portbagajul căruia au fost găsite 200 de pachete de ţigări, produse alimentare dar şi alte bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către tineri. Aceştia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere şi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, ei fiind prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperarea prejudiciului.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here