Dosarul “Pavel”, la un pas de pronunţare: Ultimii doi martori, azi la bară la Înalta Curte

528

Instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va audia astăzi, la ora 14.00, ultimii doi martori din dosarul pentru care primarul comunei Peştişani, liberalul Florin Pavel, a făcut nouă luni de arest. Termenul de azi va fi, potrivit spuselor edilului local, poate chiar ultimul din dosar deoarece părţile se aşteaptă ca instanţa să rămână în pronunţare. Astfel, în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, co-preşedintele ACL Gorj, Dian Popescu, fratele acestuia, edilul liberal Pavel, afaceristul Dan Floarea şi angajatul ministerial Dan Pârvulescu, vor primi fie o condamnare pe fond, fie vor fi absolviţi de vină în acest major dosar de corupţie, în care Primăria Peştişani este parte vătămată.

Început în ianuarie 2013, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosarul de corupţie care are capete mari de afiş, cel al senatorului PNL Dian Popescu fiind unul dintre acestea, se apropie de finalizare, la instanţa de fond. Potrivit unora dintre inculpaţi, instanţa care a audiat până acum zeci de martori, a ajuns la ultimii doi, chemaţi să explice implicarea acestora în dosar chiar astăzi după-amiaza. După declaraţiile celor doi, după cum a declarat duminică chiar Florin Pavel, instanţa de fond va rămâne în pronunţare, oferind după mai bine de un an şi jumătate de interogatorii, o primă soluţie în dosar.

Campusul Peştişani, abandonat
Pe timpul procesului, singurul câştigat a fost însă Dan Floarea şi asta nu direct ci indirect. Totul, deoarece, lichidatorul judiciar al firmei sale a reuşit să obţină de la Primăria Peştişani aproape întreaga sumă datorată pentru lucrarea abandonată de Tech Safety. În rest, comunitatea a rămas cu lucrarea plătită parţial dar nefolosită. Nu este însă singura investiţie din Peştişani, începută în mandatul lui Florin Pavel, dar nefinalizată. Baza sportivă, a lui Dian Popescu, din Peştişani este şi ea la fel de neterminată, deşi, firma acestuia cere în continuare bani instituţiei publice locale pentru lucrările de mică amploare făcute aici.

DSCN0274Ancheta Curţii de Conturi şi declaraţia lui Tivig, la baza dosarului
Raportul Curţii de Conturi, legat de investiţiile ilegale din Peştişani şi de banii plătiţi aiurea, dar şi declaraţia lui Silvestru Tivig, legată de acordarea de către senatorul Dian către primarul Pavel a sumei de 7000 de lei, sunt două acte importante aflate la dosarul instrumentat de procurororul, Emil Moţa. La dosar se află şi alte acte doveditoare legate de materiale folosite la investiţiile penale şi alte declaraţii ale angajaţilor instituţiei publice.
Pe baza acestora, dar şi a declaraţiilor martorilor, dosarul pentru care Dian Popescu a făcut “ciocu’ mic” în ultima perioadă s-ar putea finaliza, pe fond, cât de curând.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Aveti dreptate cel mai nevinovat este escrocul de Floarea care are la finante de dat 31 mliarde lei el nu a facut nimic la Pestisani si a incasat peste 78 miliarde lei a facut numai jafuri cu firmele sale in Romania a corupt toti directorii de firme de stat avea relatii prin guvern cazul senatorului Voicu care era om de baza pentru Floarea si daca acesta ajungea ministru de interne schimba comandnti de politie si procurori in Gorj in favoarea lui Floarea caci escrocul avea dosare pe rol .Acum justitia si-a facut treaba ca lui Floarea nu i-au mai functionat pilele de la guvern .Sa se duca si el la puscarie ca tot asa a bagat si el pe altii dar el stie cum e acolo ca a mai facut in anul 1992 pentru luare de mita 2 ani cu executare acum se duce pt dare de mita dar ceva mai mult.Maiare niste dosare pe la DNA unde trebuie sa spuna si altii adevarul despre el adica eu ca si el a spus despre mine numai minciuni eu acolo spun adevarul ca stiu cam multe despre el.Multumesc organelor de ancheta ca si-au facut datoria fata de acest escroc ca daca nu il bagam eu in afaceri era un muritor de foame.Sa se duca unde m-a trimis el pe mine dar ceva mai mult ca faptele sunt cam grave.

  2. Uitati-va ce fata are…ce mutra…sfideaza..!! Un analfabet!! Doamne!!!!!!!!!1
    Treceti pe la Pestisani. Veti vedea stadionul facut …PRAF ….de senatorul melcilor. Copii nu au caiete….bolnavii mor prin spitale…si hotul asta fura si e liber….Nu se mai poate asha!
    LA puscarie cu toti hotii!
    PONTA fa ceva baiete!FAceti Oameni de bine din tara asta…cati ati mai ramas…ceva ….si scapati tara de asemenea exemplare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here