Dosarul “Transformatorul”, pe masa procurorilor gorjeni

360

În urma unei plângeri penale adresate recent procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, viceprimarul comunei Peştişani, Ilie Fuiorea, va fi cercetat pentru înstrăinarea transformatorului din ACH-ul localităţii Gureni. Dosarul “Transformatorul” închis astfel pentru liberalul Relu Fenechiu se redeschide la Gorj pentru liberalul Ilie Fuiorea, totul după ce bunul în cauză a fost înstrăinat în fals unei firme private care prestează pe raza comunei Peştişani.

Locatarii din Colonia ACH Gureni s-au adresat luna trecută cu o plângere penală procurorilor gorjeni în care subliniau abuzul şi ilegalitatea făcute de viceprimarul Ilie Fuiorea care în 2011 a înstrăinat transformatorul cu ajutorul căruia familiile de aici aveau energie electrică. În plângerea în cauză oamenii au povestit anchetatorilor cum stă tărăşenia cu transformatorul dat pe semnătură de Fuiorea şi pe o ştampilă falsă firmei Succes, care prestează în localitate. Ştampila pusă pe documentul de înstrăinare este a Serviciului Public de Gospodărie Comunală, desfiinţat la momentul tranzacţiei. Serviciul în cauză devenise între timp actualul SC Util Bonus SRL. Oamenii aşteaptă ca vicele să dea cu subsemnatul în faţa anchetatorilor, la fel ca şi liberalul Relu Fenechiu, condamnat în celebrul dosar “Transformatorul”, deoarece ei sunt conştienţi că la finalul lunii august vor rămâne, în continuare, fără curent electric. Ei au fost de altfel păsuiţi o lună de zile la solicitarea prefectului de Gorj, Claudiu Teodorescu.

Vicele a trimis evaluator în Colonie
În loc să rezolve problema energiei electrice şi a transformatorului penal, Fuiorea a stabilit în ultima şedinţă de CL Peştişani că este necesar ca în Colonie să ajungă un evaluator pentru a stabili preţul pe fiecare locuinţă de aici, în vederea înstrăinării acestora către actualii chiriaşi. Asta în condiţiile în care, terenul de sub barăci a fost revendicat de proprietarii de drept, localnici din Peştişani, iar primăria nu a rezolovat nici măcar problema titlurilor de proprietate pentru aceştia.
În concluzie, vicele vrea să vândă barăcile fără ca situaţia terenului de sub ele să fie elucidată.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here