Dosare penale pentru refuz de recoltare de mostre biologice

575

Doi gorjeni s-au ales, duminică, cu dosar penal după ce, traşi pe dreapta de poliţişti, au refuzat să sufle în etilotest sau să le fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti Jiu au tras pe dreapta un şofer în vârstă de 56 de ani, din localitate. Cum bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au cerut să sufle un etilotest, însă acesta a refuzat. „La solicitarea adresată de poliţişti pentru a fi testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a refuzat să facă acest lucru, precum şi deplasarea la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a anunţat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Tot duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Novaci au fost sesizaţi prin apelul 112 de o femeie de 33 de ani, din comuna Bumbeşti-Piţic, cu privire la faptul că un bărbat de 38 de ani aflat sub influenţa băuturilor alcoolice conduce un autoturism pe raza comunei.  Poliţiştii l-au identificat pe şofer şi i-au cerut să sufle în etilotest, însă acesta a refuzat.
A mai refuzat şi să meargă la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de politiarefuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here