Dosare penale pentru comerţ ilicit cu petarde

336

petarde micaÎn doar câteva ore, poliţiştii gorjeni au prins în flagrant trei persoane care deţineau în vederea comercializării obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Având în vedere perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii acţionează zilnic în zonele în care se pot comercializa articole pirotehnice, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale. Astfel, în data de 21 decembrie, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Gorj, în colaborare cu jandarmi ai I.J.J. Gorj, au acţionat în Piaţa centrală şi Piaţa 9 Mai din municipiul Târgu-Jiu, pentru depistarea persoanelor care încalcă normele legale privind deţinerea, transportul şi comercializarea articolelor pirotehnice. Trei gorjeni au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să comercializeze, ilegal, obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. “La ora 13:00, în Piaţa Centrală, a fost identificat M.C., de 21 ani, din comuna Bolboşi, care deţinea, fără drept, în vederea comercializării, articole pirotehnice (petarde) din clasa a II-a. A.G., de 36 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost depistat la 14:30, în Piaţa 9 Mai, în timp ce comercializa un articol pirotehnic tip ,,baterie’’, din clasa a II-a. La ora 15:30, în Piaţa 9 Mai, a fost prins în flagrant G.P., de 41 ani, din municipiul Târgu-Jiu. Cel în cauză comercializa, fără drept, obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa a II-a. Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar pe numele suspecţilor au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin. 3 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Acţiunea „Foc de artificii”, derulată în toată ţara

Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., au declanşat, la data de 1 noiembrie a.c., acţiunea naţională “Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2011-2012, acţiune ce se va finaliza la data de 9 ianuarie 2012. La acţiune participă şi specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă. Scopul acţiunii naţionale este acela al creşterii siguranţei cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here