Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

434

Un tânăr de 25 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii au descoperit că acesta nu a depus arma pe care o deţinea la un armurier autorizat, deşi avea permisul de armă expirat.

În cursul zilei de 13 februarie, poliţiştii din cadrul Biroului A.E.S.P. au identificat un tânăr de 25 ani, din oraşul Târgu Cărbuneşti, care deţinea arme neletale de autoapărare cu proiectil de cauciuc şi de tir cu aer comprimat, însă nu s-a prezentat în termen de 5 ani la structura de poliţie competentă cu arma şi documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, Republicată pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă şi care nu a depus armele la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Gorj reamintesc deţinătorilor de arme letale şi neletale din categoria celor supuse autorizării că, potrivit Legii 295/2004 (modificată), privind regimul armelor şi al muniţiilor, au obligaţia să se prezinte la Poliţie, înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de armă pentru prelungirea vizei. Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizări sau de la data ultimei vize de prelungire.
În cazul în care, deţinătorii nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, au obligaţia ca, în termen de 10 zile de la expirarea acestuia, să predea la un magazin autorizat arma şi muniţia deţinute. În caz contrar, aceste persoane săvârşesc infracţiunea de nerespectarea unor obligaţii prevăzute de lege, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here