Dosar penal pentru furt calificat

158

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au prins în flagrant patru bărbaţi din localitate în timp ce încercau să valorifice mai multe piese metalice sustrase de la locul de muncă. Cei patru suspecţi sunt acum cercetaţi de poliţiştii care au întocmit pe numele lor dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat unităţii de parchet competente, cu propuneri legale.

În seara zilei de 20 septembrie, în jurul orelor 23:45, în timp ce acţionau pentru prevenirea furturilor din unităţile miniere, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au prins în flagrant patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 41 de ani, care încercau să valorifice mai multe piese metalice la un depozit de colectare a deşeurilor feroase. „Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat faptul că cei patru bărbaţi, angajaţi ai unei unităţi miniere din localitate, sunt suspecţi de sustragerea, de la locul de muncă, a opt piese metalice folosite în construcţii miniere (cintre metalice), pe care ulterior le-au transportat la un centru de colectare a deşeurilor feroase, în vederea valorificării. Cei patru suspecţi sunt cercetaţi de poliţiştii care au întocmit pe numele lor dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat unităţii de parchet competente, cu propuneri legale”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Amendă pentru administratorul depozitului
Nici administratorul centrului de colectare a fierului vechi nu a scăpat neamendat, asta deoarece poliţiştii au găsit în depozitul respectiv şi alte piese metalice (51 cintre), pentru care acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă. „Întrucât administratorul nu a putut prezenta poliţiştilor documente care să ateste provenienţa pieselor, împotriva acestuia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor din Legea nr.12/1990 rep., cu amendă în valoare de 6.000 lei. De asemenea, ca măsură complementară a fost dispusă indisponibilizarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de piese metalice”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here