Dosar penal, în cazul nucilor tăiaţi ilegal la Suseni

336

nuci taiatiPoliţiştii gorjeni au fost sesizaţi cu privire la nucii tăiaţi ilegal la Suseni. Aceştia au întocmit un dosar penal şi urmează să desfăşoare activităţi de investigare pentru identificarea autorilor. Ion Măruţă, preşedintele Obştii Valea Susenilor are convingerea că oamenii legii îşi vor face datoria şi îi vor prinde pe făptaşi.

Preşedintele Obştii Valea Susenilor a depus o plângere, duminică după-amiază, la Secţia 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, făcând cunoscut oamenilor legii faptul că mai mulţi nuci din poieniţa de la intrarea pe Valea Susenilor au fost tăiaţi ilegal. „În după-amiaza zilei de 20 mai am depus o plângere la Secţia 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, iar în jurul orei 18:00 s-a deplasat la faţa locului o echipă a organelor de poliţie, având în componenţă şi specialişti în criminalistică, care au fotografiat pomii tăiaţi şi au căutat probe pentru anchetă”, a menţionat Ion Măruţă.

Anchetă în derulare

Odată înregistrată plângerea preşedintelui Obştii Valea Susenilor, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi au demarat o anchetă pentru depistarea autorilor faptei. „Urmare a sesizării primite duminică în jurul orei 16:00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au întocmit un nuci taiati (1)dosar penal, urmând să desfăşoare activităţi de investigare pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, a confirmat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Ion Măruţă este încrezător în reuşita anchetei poliţiştilor. „Am convingerea că organele de poliţie îşi vor face treaba şi vor descoperi autorii fizici şi morali ai „crimei” de pe Valea Susenilor. Totodată, consider că, cu ocazia Sărbătorii Nucului, desfăşurată pe 20 mai, Obştea Valea Susenilor a câştigat cel puţin 500 de prieteni, care apreciază pozitiv acţiunile noastre şi constat cu regret că printre noi există şi oameni cu gânduri malefice”, a mărturisit Ion Măruţă, preşedintele Obştii Valea Susenilor. Potrivit Legii Pomiculturii 348/2003, „defrişarea fără autorizaţie a plantaţiilor de pomi fructiferi, indiferent de forma de proprietate, cu o suprafaţă mai mare de 0,5 ha, sau a plantaţiilor de arbuşti fructiferi cu o suprafaţă mai mare de 0,2 ha, precum şi a nucilor sau a castanilor comestibili, indiferent de sistemul de cultură, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here