Doctorul Al Madani, arestat pentru răpire

585

Pag 6Medicul stomatolog de origine siriană Ayman al Madani, cunoscut în Târgu-Jiu ca fiind acţionar la un post local de televiziune, a fost arestat ieri de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj. Acesta a fost acuzat că se sustrage unui mandat de executare a pedepsei.

Al Madani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi Curtea de Apel din Craiova să judece mandatul său de extrădare.

Un comunicat de presă emis ieri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj anunţa reţinerea de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj a unui cetăţean german de origine siriană, acuzat că se sustrage executării unei pedepse de 3 ani cu închisoarea. Potrivit IPJ Gorj, arestarea s-a făcut în urma unei acţiuni obişnuită a poliţiştilor, menită să aducă în faţa legii persoanele care se sustrag executării pedepselor. Astfel, potrivit comunicatului de presă “în data de 7 septembrie a.c. poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au executat o acţiune pe raza municipiului Târgu-Jiu în vederea depistării persoanelor urmărite şi care se sustrag mandatului de executare a pedepsei închisorii. Cu această ocazie a fost reţinut cetăţeanul german de origine siriană A.A., 42 ani, ce domicilia pe raza municipiului Târgu-Jiu. Pe numele bărbatului autorităţile siriene au emis un mandat de arestare pentru executarea unei pedepse de trei ani cu închisoare. În cursul zilei de astăzi, persoana a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru luarea măsurilor legale ce se impun”.

Fără tratat de extrădare

Persoana reţinută de poliţişti s-a dovedit a fi medicul stomatolog Ayman al Madani, cunoscut om de afaceri din Târgu-Jiu. Acesta a fost condamnat în Siria la trei ani de închisoare pentru infracţiunea de înstrăinare a unui copil sub 12 ani din custodia părintelui, infracţiune care în Codul penal român este similară cu răpirea. Ayman Al-Madani a fost dus direct la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. La finalul audierilor, magistraţii au dispus reţinerea preventivă a acestuia pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi urmează să fie judecat mandatul de extrădare, proces ce se va dovedi destul de dificil, dacă ţinem cont de faptul că stomatologul are cetăţenie, germană, siriană şi română iar România nu are semnat, deocamdată, un tratat de extrădare cu Siria.

Verificat la căsătorie

Judecătorii verifică unde a avut loc căsătoria dintre Al Madani şi prima sa soţie şi toate prevederile din dreptul internaţional. Anul acesta, Ayman Al Madani a primit condamnarea definitivă de trei ani închisoare pentru infracţiunea din Codul Sirian de înstrăinare a unui copil sub 12 ani din custodia părintelui. Mai exact, medicul stomatolog a încercat să-şi răpească copilul rezultat din prima căsătorie şi care este stabilit în Siria. În Târgu-Jiu, medicul locuieşte de mai bine de 10 ani, timp în care s-a recăsătorit cu o româncă şi împreună au alţi doi copii. În afara cabinetului particular de stomatologie, Al Madani mai deţinea diverse afaceri, fiind şi acţionar la un post de televiziune locală din Gorj.

Verificat de DIICOT în aprilie

Ayman al Madani nu se află la prima întâlnire cu oamenii legii. Astfel, nu mai departe de luna aprilie a acestui an, un procuror DIICOT, însoţit de forţe de ordine, a descins la locuinţa doctorului stomatolog Al Madani, situată în Târgu-Jiu, motivul percheziţiei de atunci fiind căutarea unui terorist german de origine egipteană ori depistarea unor potenţiale legături între cetăţeanul de origine arabă cu organizaţii de acest tip.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here