Doctoriţa Sanda Mischie, atacată de un consilier judeţean

695

Consilierii judeţeni au validat, în şedinţa de la finele săptămânii trecute, rezultatele examenelor organizate pentru ocuparea funcţiilor de şefi de secţie la mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Vâlvă s-a creat în jurul validării rezultatului în funcţia de şef al Secţiei Medicină Internă I, unde câştigătoare a concursului a fost Sanda Mischie.

Numirea în funcţia de şefă pe Secţia Medicină Internă I a doctoriţei Sanda Mischie a stârnit nemulţumiri, cel care a atacat-o în mod public pe aceasta fiind consilierul judeţean liberal, Dragoş Păsărin. “La secţia Medicală, avem un medic în vârstă de 67 de ani care, conform legii, are dreptul de a profesa dar nu era neapărat necesar să ocupe şi o poziţie de şef. Ar trebui încurajaţi şi medicii mai tineri, să li se dea o şansă de a se manifesta şi de a-şi pune ideile în practică, iar doamna respectivă putea să profeseze foarte bine ca medic în cadrul secţiei, nu era neapărat nevoie să fie şefă, mai ales că, dat fiind vârsta înaintată, capacităţile psihice nu mai sunt în deplinătatea care erau înainte. Ştiu că legea prevedea un consult psihiatric anual pentru cei depăşesc vârsta de 65 de ani, tocmai în această idee că vârsta îşi lasă amprenta asupra organismului. (…) Mai există încă secţii unde ar fi necesar să se mai analizeze pentru că sunt medici care ocupă funcţia de şefi de mai mulţi ani, astfel că eu cred că ar trebui organizate concursuri periodice”, a spus liberalul Păsărin.

Singura candidată care îndeplinea cerinţele
În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a amintit faptul că doctoriţa Mischie a fost unicul candidat care a trecut de probele concursului pentru funcţia de şef al Secţiei Medicină Internă I: “La concurs, nu a participat decât dânsa. Şi-a mai manifestat dorinţa un tânăr medic să participe, dar nu a îndeplinit condiţiile de vechime în specialitate”.
În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean, au fost validate rezultatele pentru ocuparea funcţiilor de şefi pe secţiile Oftalmologie, Neurologie, Medicală I, Ginecologie, Chirurgie Generală I, precum şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Astfel, au fost validaţi în funcţii: Sanda Mischie pentru Secţia Medicină Internă I, Adrian Tetileanu la Secţia Ginecologie, Maddy Huzzu ca medic şef UPU-SMURD, Letiţia Barbu ca şefă a Secţiei Oftalmologie, Maria Zegrean la Neurologie şi Vasile Băleanu pe Secţia Chirurgie I. În urma validării rezultatelor, candidații admiși vor fi numiți în funcție prin decizie emisă de managerul spitalului, urmând a încheia cu unitatea sanitară publică, un contract de administrare cu durata de trei ani.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here