Doar două firme îngrijesc gorjenii la domiciliu

1633

Doi furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu au încheiat, în acest an, contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Serviciile sunt efectuate doar la indicația medicilor, iar beneficiarii sunt persoane cu afecțiuni acute sau cronice, care au o capacitate limitată de a se deplasa către o unitate sanitară pentru a putea beneficia de tratamente medicale.
„La contractarea pentru anul 2021 s-a avut în vedere acoperirea, pe cât posibil, a nevoilor de îngrijiri ale asiguraţilor de pe întreg teritoriul judeţului. Din motive obiective, numărul furnizorilor de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu a scăzut foarte mult în ultimii trei ani, CASJ Gorj având încheiate un număr de două contracte de furnizare de îngrijiri medicale la domiciliu, un furnizor din mediul urban și un furnizor din mediul rural”, a precizat Amalia Făgaș, directorul executiv al CASJ Gorj.
Sumele decontate de CASJ Gorj furnizorilor de îngrijiri la domiciliu, până la finele lunii septembrie, se ridică la 337.640 lei.
În plus, serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu constituie o alternativă mult mai ieftină pentru sistemul de sănătate şi, în acelaşi timp, una care creşte calitatea vieţii pacienţilor suferinzi.
În plus, niciun furnizor privat nu a solicitat în acest an încheierea cu casa de asigurări de sănătate a unui contract de furnizare de consultații de urgență la domiciliu și activități de transport sanitar neasistat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here