Diversiunea Băsescu

553

La un moment dat, candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, parcă pe undeva pe la Galaţi, ar fi anunţat-o pe Blonda de la Golden Blitz drept posibilă numire ca prim ministru desemnat, chiar înainte de căderea glumei proaste şi poetice care a fost Lucian Croitoru.

Unul care nici recitând doct un poem din tizul său Lucian Blaga n-a impresionat pe nimeni, mai ales că senatorul PNL Varujan Vosganian, poet şi prozator, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, era mai acasă pe teritoriul poeziei şi i-a răspuns tot în versuri: „Era pe când nu s-a zărit/ Acum îl vezi şi nu e” („La Steaua” de Mihai Eminescu).

Supărat nevoie mare că Parlamentul nu i-a votat desemnatul nechemat, preşedintele-jucător a început să tune şi să fulgere, ţipând ca din gură de şarpe, precum Ceauşescu atunci când se enerva, de pe la Alexandria, prin Teleorman, împotriva politicienilor şi parlamentarilor care nu înţeleg interesul naţional. Care-i doar apanajul său şi a executantului vrerilor Băsescului, premierul demisionar interimar şi perpetuum mobile Emil Boc.
Ba mai mult, preşedintele Traian Băsescu ori candidatul cu acelaşi nume, nu se ştie cu exactitate, a mai găsit timp, în Ziua lui de naştere, cam nefastă pentru ţară, care-a picat odată cu picajul lui Croitoru, să-i dea o replică lui Mircea Geoană, acuzându-l pe acesta că a lansat diversiunea cu Elena Udrea viitor prim ministru desemnat.
Numai că şi ai lui, liderii PD-L, şi-au permis să afirme că viitorul premier desemnat va fi unul politic şi au avansat inclusiv nume. Cel mai vehiculat este al lui Vasile Blaga – Buldogul preferat în organizarea alegerilor prezidenţiale. Nici numele Elenei Udrea nu lipseşte. Şi atunci, care-i problema? Chiar numai Traian Băsescu are voie la diversiuni? Buchisind Constituţia pe care o violează el tot timpul, de vreo cinci ani încoace, n-am găsit nicăieri scris că preşedintele este singurul care poate să vorbească ce-i trece pe la gură. Ba chiar libertatea de opinie şi de expresie sunt drepturi constituţionale ale tuturor cetăţenilor. În cazul acesta, nu cumva Traian Băsescu este cea mai mare diversiune din România?
Tot la capitolul diversiuni – locale sau centrale, din moment ce s-a lansat şi-n Gorj – putem trece încă o diversiune care l-ar avantaja pe Traian Băsescu. Nici în visurile noastre cele mai proaste nu ne putea trece prin cap una ca asta. Cică, în turul doi vor ajunge Traian Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor. Iar conveni lui Zeus o pleaşcă de felul acesta, din care el să iasă câştigător. Nu i-au ajuns cinci ani în care şi-a bătut joc de ţărişoara asta? Că nouă ne-au fost prea lungi, grei şi insuportabili.
*
Că şi subsemnatul a comis grava greşeală de a-l fi votat acum cinci ani pe acela care se crede de neînlocuit, cu părere de rău, am recunoscut. Dar cea mai frumoasă tăietură de bisturiu, fără punere de cenuşă în cap, îi aparţine talentatului publicist şi scriitor cu rubrică în ziarul „Naţional”, Răzvan Ioan Boanchiş. Dintr-o tabletă intitulată „De ce l-aş vota pe Geoană”, cităm: „Nea Traiane, te-am votat şi la Primărie, şi la Prezidenţiale, dar gata! Ia-ţi-o pe Monica Macovei şi joacă-te de-a anticorupţia în altă parte! Că de-a economia te-ai jucat prost, n-ai nici o soluţie!”
Fără comentarii. Hai România! Să scăpăm de trista diversiune Băsescu.
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here