Distrugatorul de rachete ghidate USS Cole (DDG 67), va intra în Marea Neagră la 10 octombrie, pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune

479

Prezența distrugatorului USS Cole în Marea Neagră reprezinta o reafirmare a angajamentului Statelor Unite față de consolidarea parteneriatelor și capacitățile operaționale comune dintre SUA, NATO și partenerii regionali din regiunea Mării Negre, se mentioneaza in comunicatul Flotei a 6-a a Statelor Unite, cu sediul în Napoli, Italia.

Nava este programata pentru a efectua operațiuni de rutină, care include instruire combinata cu operațiuni de securitate maritimă (MSO) și cooperarea în domeniul securității teatrului de evenimente (TSC). Aceste interacțiuni între aliați și națiuni partenere reafirma relațiile maritime și angajamentul față de securitatea și stabilitatea în regiunea Mării Negre.

„Prezența noastră în Marea Neagră are menirea de a liniști și, în același timp, demonstrează angajamentul nostru de a lucra îndeaproape cu aliații NATO, în scopul de a spori securitatea maritimă, disponibilitatea, și capacitatea navala. Relațiile construite în săptămânile următoare vor consolida și îmbunătății interoperabilitatea între aliați, caci noi toți lucrăm împreună pentru scopuri comune împărtășite ” declara Cmd. Dennis Farrell – Comandantul navei USS Cole.
IS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here