Distrugătorul american USS Cole revine mâine în Marea Neagră

510

Distrugatorul USS Cole va face o escala in portul Constanta, in perioada 9-12 februarie, in cadrul unei vizite ce se inscrie in Parteneriatul strategic romano-american si reprezinta o continuare a actiunilor intreprinse in comun, in spiritul dezvoltarii bunei cooperari si a cresterii nivelului de incredere si securitate in Marea Neagra, informeaza Statul Major al Fortelor Navale Romane.

Pe parcursul escalei in Romania, sunt programate antrenamente comune cu marinarii militari romani si vizite oficiale la diferite obiective ale Fortelor Navale Romane.

„Statele Unite rămân pe deplin angajate fata de aliații noștrii din NATO și partenerii regionali din întreaga Europă. Noi mentinem nave si submarine noastre desfasurate in Marea Mediterană, Oceanul Atlantic de nord și în Marea Neagră. Aceste deplasari nu asigura numai echipajelor noastre oportunitatea de a se instrui și de a face exercitii comune cu aliații și partenerii noștri pe mare, ci ei fac, de asemenea, posibilă efectuarea de vizite portuare pentru a consolida relațiile noastre și înțelegerea reciprocă. ” a declarat Vice Adm. James Foggo, comandantul Flotei a 6-a americane.

„Dupa incheierea escalei distrugatorului american in portul Constanta, militarii romani si americani vor desfasura impreuna exercitii pe mare, la care vor participa echipajele fregatei Marasesti, dragorului maritim Slt. Alexandru Axente si al unui elicopter IAR 330 Puma Naval”, informeaza un comunicat al Statului Major al Fortelor Navale Romane citat de Agerpres.

Exercitiile au ca obiectiv mentinerea ridicata a nivelului de instructie al marinarilor din Fortele Navale Romane. Acestea au fost planificate cu un an inainte si sunt incluse in Planul cu principalele activitati al Statului Major al Fortelor Navale.
Agerpres / cne-cna-c6f.dodlive.mil/uss-cole-to-enter-black-sea-2/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here