Discriminare crasă între femeile din Minprest şi cele din SNLO

294

deschidereCu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Femeii, salariatele Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO) au primit o primă în valoare de 150 de lei fiecare. La Minprest SA, societate aflată în subordinea SNLO, salariatele femei, cam 500 la număr, au primit pentru acelaşi 8 Martie, 80 de lei. Situaţia pare inexplicabilă, la prima vedere, mai ales că o parte dintre salariatele Minprest au fost preluate, fără drept de apel, de la SNLO, fost CNLO. Cu toate acestea, drepturile lor s-au restrâns, deşi sunt femei la fel ca şi fostele lor colege rămase în SNLO. Ilar este că cea care permite discriminarea subalternelor sale este chiar directoarea Minprest SA Rovinari, Elena Vintilescu, şefă peste femeile pedeliste, pe care nu a interesat-o nici măcar o secundă că angajatele de la Minprest au luat o primă aproape la jumătatea colegelor de la SNLO.

În contractul colectiv al SNLO se prevede că de 8 Martie, salariatele societăţii, primesc o primă în valoare de 150 de lei. Lucru care s-a aplicat şi luna aceasta. La Minprest însă, societate aflată în subordinea SNLO, nu există un astfel de contract colectiv de muncă pe anul în curs, asta deoarece administraţia a lungit la infinit negocierea contractului colectiv de muncă. Pentru 8 Martie s-a aplicat însă o prevedere “din burtă” sub formă de protocol pentru a linişti viitoare votante, care au fost astfel cadorisite cu câte o primă de 80 de lei. Femeile s-au declarat total nemulţumite de discriminarea de care au avut parte şi anul acesta, ca şi anul trecut, asta mai ales că fostele colege din SNLO au luat o primă sigură de 150 de lei.

Vintilescu amână contractul colectiv

Directorul general al SNLO, Elena Vintilescu, totodată şefă a organizaţiei de femei a PDL Motru, pare insensibilă la problema în cauză a subalternelor sale. Mai mult, pune chiar beţe în roate celor care insistă cu negocierea contractului colectiv de muncă, deja de trei luni de zile directoarea amânând în mod nejustificat încheierea contractului în cauză. Salariatele sale se întreabă ce primă a încasat Vintilescu de 8 Martie, cea de 80 de lei sau cea de 150 de lei, şi dacă îi ajunge să îşi facă un cadou de Ziua Femeii?

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here