Din ordinul primarului chefliu – Primăria Padeş, închisă a treia zi de Paşte

352

deschidereCodul Muncii stabileşte că doar a doua zi de Paşte, adică luni, salariaţii să aibă legal liber. Nu şi la Padeş însă unde, din ordinul primarului Viorel Nicolescu, primăria a stat marţi cu uşile închise şi cu funcţionarii liberi de la serviciu. Degeaba au avut nevoie cetăţenii de vreun document de la Primăria Padeş, că instituţia i-a servit doar cu portarul şi cam atât. Primarul a refuzat, de asemenea, să răspundă la telefon în ziua pe care, cu de la sine putere, a decretat-o drept liberă pentru toată lumea din instituţia publică. Liberul a picat la fix mai ales că luni seara edilul local a tras un chef la vila sa din Orzăşti, îşi dădeau coate cetăţenii nemulţumiţi.

Paştele a fost prilej de bucurie maximă pentru funcţionarii şi conducerea Primăriei Padeş, salariaţii instituţiei publice avut liber şi luni şi marţi asta după un week-end în care au stat tot acasă. Nimeni nu s-a sinchisit să revină măcar marţi la muncă, asta deşi în restul judeţului instituţiile publice şi-au deschis porţile marţi încă din zori. La Padeş doar persoana însărcinată cu paza, adică Ion Luca s-a prezentat la muncă. Omul a avut o sarcină grea, aceea de a-i întoarce din drum pe cetăţenii care aveau nevoie de serviciile instituţiei plătite din bani publici. A făcut-o Luca şi cu Gheorghe Dracea, cetăţean în vârstă de 46 de ani, care marţi dimineaţa la ora 9.00 s-a prezentat la Primăria Padeş să ducă nişte dosare. Omul a fost întâmpinat de paznic care i-a spus să facă drumul înapoi deoarece funcţionarii sunt liberi şi a treia zi de Paşte.

“Au făcut chef şi nu s-au trezit”

Cetăţeanul nemulţumit s-a crucit când a auzit că Primăria Padeş este închisă şi în a treia zi de Paşti. “I-am spus gardianului că am nevoie la primărie să duc dosarele că am o hotărâre a instanţei. Dar nu am avut cu cine, mi-a spus Luca faptul că, din ordinul primarului, lumea de la primărie e liberă. Nu se poate aşa ceva, să îşi ia liber cum vor şi când vor”, a spus, revoltat, Dracea. Omul susţine că a aşteptat vreo jumătate de oră în faţa primăriei că doar, doar o veni careva. Dar nimic, fiecare om care avea treabă la primărie se întorcea acasă la fel cum a plecat. “Pai cum să fie la dispoziţia noastră primăria când ei ne întâmpină cu uşile închise. Mai vor să îi şi votăm”, a completat omul care susţine că primarul ar fi petrecut până dimineaţa la vila sa, atât cu consilierii cât şi cu viceprimarul şi cu rubedeniile.

“Abonatul Nicolescu nu poate fi contactat…”

Am încercat şi noi să dăm de primarul Viorel Nicolescu pentru a-l întreba dacă cheful de care vorbesc localnicii ar fi fost motivul pentru care edilul a decretat zi liberă şi în a treia zi de Paşti. Dar telefoanele edilului şi-au luat şi ele liber, pe unul primarul refuzând să răspundă în timp ce pe al doilea l-a închis. Va răspunde cu siguranţă însă pe 10 iunie în ziua alegerilor locale, edilul mai dorind un mandat în fruntea comunei Padeş.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here