Descinderi la Pandurii, în lipsa lui Condescu

375

Mai mulţi poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare Gorj au „aterizat” ieri dimineaţă la sediul din centrul oraşului al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu pentru a ridica documente şi acte contabile în cadrul unui dosar penal aflat în cercetări la IPJ Gorj.

Dosarul a fost deschis în baza unei plângeri depuse de managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, la descinderile de ieri nefiind prezent şi preşedintele Marin Condescu, cel vizat, de altfel, de plângerea lui Ciurel. Poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare nu au comunicat prea multe despre documentele pe care le-au căutat prin actele de la Pandurii, dar IPJ Gorj a confirmat oficial că există o plângere depusă la sediul instituţiei, în baza căreia se fac verificările de rigoare. Plângerea vine din partea CE Oltenia, managerul privat Laurenţiu Ciurel menţionând ieri că a depus o astfel de hârtie la Poliţie în urmă cu vreo 10 zile. Plângerea vizează modul în care au fost cheltuiţi banii clubului, Ciurel reluând ieri ideea că nici până acum Marin Condescu nu i-a pus la dispoziţie documentele oficiale pe care i le-a cerut cu privire la activitatea financiar-contabilă a clubului. Managerul privat spune că a ajuns să caute informaţii despre Pandurii pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor, aflând de acolo că la club sunt pierderi pe anul trecut, dar şi „activităţi economice” despre care el nu ştie decât că nu ar fi profitabile.
„Cheltuieli cu colaboratori – 163 miliarde lei vechi, cheltuieli cu consultanţa – 11 miliarde lei vechi, alte cheltuieli – 9,5 miliarde şi nu poţi să pui acolo 9,5 miliarde la <<şi altele>>. Totuşi e o sumă importantă, e cât bugetul altor cluburi. Cheltuieli de transport – 4,6 miliarde şi vă spun că am şi eu echipă de handbal şi baschet, la care plătesc transport cu autocar de 5 stele şi care e de 10 ori mai ieftin. Asta am cerut, să văd dacă aceste cheltuieli de 320 miliarde au o justificare în spate”, a declarat Ciurel. El nu a primit un răspuns de la Marin Condescu şi probabil nici nu-l va primi la cât de mare este războiul dintre cei doi, singura sa speranţă fiind aceea ca organele de control să facă lumină în actele de la Pandurii. Ieri, de ziua sa, Marin Condescu a fost plecat la Bucureşti cu treburi, controlul poliţiştilor şi al celor de la Gardă găsindu-l departe de Târgu-Jiu. El a declarat însă că nu este supărat pe reclamaţia depusă de Ciurel, întrucât orice control efectuat de o instituţie a statului este „binevenit”. Preşedintele de la Pandurii crede că în spatele tărăboiului făcut acum de şefii CE Oltenia stă, de fapt, situaţia proastă în care au ajuns unităţile din minerit şi energie, prin scandalurile făcute în jurul echipe vicecampioane fiind distrasă atenţia opiniei publice de la problemele grave ale producătorului de energie. Azi Condescu este aşteptat la Târgu Jiu şi ar urma să susţină o conferinţă de presă pentru a prezenta un punct de vedere pe marginea acestor controale, anterior el declarând că inclusiv Direcţia Naţională Anticorupţie a verificat Clubul Pandurii şi, prin adresă oficială, procurorii anticorupţie au confirmat că nu există probleme în modul de cheltuire a banilor la echipa de fotbal.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here