“Derbedeul” Codescu susține că nu a contribuit la numirea lui Dan Vasile în Directoratul CEO

781

Din postura de membru al Consiliului de Supraveghere(CS) al Complexului Energetic Oltenia(CEO), Dan Codescu, susține în cadrul unei scrisori deschise adresate președintelui Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice(IAIPP), Dan Morega, că numirea lui Dan Vasile în Directorat nu i s-ar datora. Codescu menționează, de asemenea, că nu îl cunoaște pe Dian Popescu decât din postura de consilier al ministrului Energiei, dar și faptul că acesta, contrar supozițiilor lui Morega, ar urmări înlocuirea lui Sorin Boza din funcția de director general al companiei. Morega l-a făcut însă și marți, într-o conferință de presă a IAIPP, “derbedeu” pe Codescu, subliniind că respectivul l-ar susține pe “pezevenchiul” Dan Vasile să ajungă în executivul companiei de stat.

“Numirea domnului Boza în calitate de administrator al CEO și ulterior de director general a fost susținută și votată în unanimitate de Consiliul de Supraveghere. Consider că a fost o decizie corectă, domnul Boza dovedind că deține știința conducerii unei societăți de astfel de dimensiuni”, a transmis Codescu în scrisoarea deschisă adresată lui Morega, dând de înțeles astfel că el îl susține pe Boza și nu invers. Morega a subliniat însă, atât duminică pentru Gorjeanul, cât și marți într-o conferință de presă a IAIPP exact contrariul, acesta declarând public faptul că Dan Codescu l-ar susține director general pe Vasile Dan, în detrimentul lui Boza.
“Vasile Dan ocupă ilegal o funcție în Directorat. Eu am spus că în Directorat să fie, și se recomandă asta și în ordonanța corporatistă, directori care conduc principalele direcții ale companiei(..) nicidecum un pezevenchi venit dintr-o funcție de la CET Craiova, din funcția de dispecer. Dan Vasile ajunge în Directorat fiind pus de un alt derbedeu care nu a fost schimbat însă din Consiliul de Supraveghere, și anume de unul Codescu, nu Condescu, Codescu Dan. Iată cum mișună aceste dihănii în jurul Complexului Energetic Oltenia pentru a-l devora”, a declarat marți, Morega, în conferința de presă a IAIPP.

Codescu se dezice de Dan Vasile!
În aceeași scrisoare, Dan Codescu îi transmite însă lui Morega că promovarea lui Dan Vasile, pentru care el este acuzat de președintele IAIPP, nu i s-ar datora lui.
“Numirea lui Dan Vasile în calitate de membru provizoriu al Directoratului, ca și cea a dnei. Popescu Adriana de altfel, au fost decizii evaluate și oficializate prin vot unanim al tuturor membrilor Consiliului de Supraveghere, fiind considerate ca oportune până la numirea unor membri selectați, conform prevederilor legale aplicabile(procedură aflată în derulare și la care poate participa oricine se consideră pregătit pentru o astfel de postură)”, a replicat Dan Codescu la afirmațile lui Morega, potrivit cărora membrul CS s-ar fi aflat în spatele promovării lui Dan Vasile de la directorul Craiova II în Directoratul CEO.
De altfel, Morega nu l-a acuzat public doar pe Codescu, pe Dian Popescu, pe Marin Condescu ori pe Dan Vasile că vrea înlocuirea lui Boza, ci și pe secretarul de stat Andrei Maioreanu. “O altă formațiune de mafioți este și în PSD. Tot o grupare de acest gen care vrea să pună în fruntea CEO un pesedist. Când este Cârciumaru serios, când a spus că îl susține pe Boza ori acum? Și «Arthur» Maioreanu vrea același lucru, adică să pună în fruntea CEO un pesedist. Dar nu i-ați avut voi pe «Ciordel» și pe Călinoiu și pe Ponta care au devalizat CEO”, s-a mai întrebat Morega în conferința de presă.

Nu se vrea “pigmeu”
Codescu i-a mai transmis lui Morega că nu merită apelativul de “pigmeu” ce i-a fost atribuit de fostul deputat, asta deoarece realizările lui Boza se datorează și bunei colaborări a directorului general cu Directoratul și CS-ul.
“Din statutul de «pigmeu» pe care mi-l atribuiți, vă informez însă că realizările dlui. Boza au fost posibile numai prin colaborarea cu membrii Directoratului și printr-o conlucrare pozitivă cu Consiliul de Supraveghere sau cu conducerea Ministerului Energiei”, a completat Codescu, susținând că este membru al CS-ului pentru că a fost numit astfel de AGA ca urmare a unei selecții pe criterii profesionale și de expertiză.
“Am o experiență profesională de 40 de ani, din care 25 de ani în calitate de manager și expert în administrarea participațiilor, restructurare și reorganizare, îndeplinind și funcții de membru al consiliilor de administrare la unele dintre cele mai mari societăți din domeniul energetic.(..) Precizez că din 1983 până în prezent(cu excepția a 12 ani cât am fost director general la unul dintre cele mai mari institute de cercetare și inginerie tehnologică din România) am lucrat în administrația publică centrală, sub conducerea a 14 miniștri, fiecare având diverse orientări politice, fără însă să fi fost membru sau afiliat vreunui partid politic”, a transmis Codescu, care susține că îl cunoaște pe Dian Popescu doar ca și consilier al ministrului Energiei, neavând ocazia colaborării cu respectivul politician.

Vrea scuze publice
Codescu nu este de acord nici cu opiniile lui Morega legate de desființarea Directoratului și a Consiliului de Supraveghere, președintele IAIPP afirmând public că susține demersul senatorului Scarlat Iriza legat de ordonanța corporatistă, menționând că dacă se desființează Directoratul (din care face parte și Boza) și CS-ul o conducere unică și autocrată “poate fi mai ușor de manevrat”.
În încheierea scrisorii în cauză, Codescu vrea scuze publice din partea lui Morega, pentru cele publicate, luni, de Gorjeanul, asta deși liderul IAIPP l-a făcut derbedeu, într-o conferință de presă, a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here