Deputatul Weber, apel către europarlamentari: “România trebuie susținută cu privire la politica energetică europeană”

416

Social-democratul Mihai Weber a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, un apel atât la europarlamentarii partidului, cât și la cei de altă culoare politică care sunt astfel rugați să susțină interesele țării noastre legat de politica energetică europeană.
“Fac un apel către europarlamentarii PSD, dar și către alți europarlamentari indiferent de culoarea politică, să susțină interesele României cu privire la politica energetică europeană. În acest moment, Comisia Europeană dezbate un nou pachet energetic care dezavantajează România, asta dacă va fi adoptat în forma actuală. Lucrul acesta se va simți în special în sectorul producției de cărbune, care asigură circa o treime din consumul intern. Noul pachet energetic propune reducerea emisiilor la 550 grame de dioxid de carbon pe kWh produs. Conform specialiștilor acest lucru este imposibil de realizat, chiar și în situația în care mâine am construi centrale noi pe lignit, cu cele mai moderne tehnologii. Tehnic ar fi imposibil ca acestea să producă sub 700 de grame”, susține Weber în comunicat.
“Practic, acest pachet de directive europene, dacă ar fi adoptat în forma actuală, ar elimina exploatarea cărbunelui în țara noastră, iar România nu este pregătită să renunțe de tot la cărbune. Și asta deoarece cărbunele s-a dovedit de fiecare dată indispensabil pentru România în perioadele cu un consum mare, cele din timpul iernii sau în perioadele de secetă. Iată de ce europarlamentarii români trebuie să susțină puternic la Bruxelles ca fiecare stat să-și stabilească propriul mix energetic, ținând cont de resursele naționale și de faptul că resursele tradiționale, în special cărbunele, nu sunt și nici nu trebuie să fie în competiție cu resursele regenerabile”, a completat parlamentarul de Gorj.
“România este clar dezavantajată de noile propuneri de directive europene, iar ca deputat de Gorj, un județ în care majoritatea locurilor de muncă se bazează pe exploatarea cărbunelui de către Complexul Energetic Oltenia, sunt dator să fac aceste demersuri, cum de fapt sunt obligați să facă toți reprezentanții politici ai României, indiferent de partidul din care fac parte”, a conchis deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here