Deputat de Gorj: Soarta minerilor din Hunedoara ar putea fi împărtășită și de angajații CEO

6444

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, susține că soarta minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara, care au protestat pentru că nu le-au fost plătite salariile, ar putea fi împărtășită și de angajații Complexului Energetic Oltenia.
„A fost nevoie ca oamenii să își pună viața în pericol, să apeleze la un protest extrem, să se închidă în subteran, pentru ca guvernanții să facă un lucru firesc, pentru care nu trebuia să se ajungă până în acest punct, adică să le plătească salariile restante. Iată de ce vreau să trag un semnal de alarmă, în ideea în care soarta minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi împărtășită și de angajații Complexului Energetic Oltenia, dacă cei care conduc vremelnic destinele României nu vor fi capabili să negocieze cu fermitate, la Bruxelles, soarta sectorului energetic”, spune deputatul Weber.
Președintele PSD Gorj vorbește și de situația angajaților de la Complexul Energetic Oltenia. Oamenii așteaptă vești de la Bruxelles, în ce privește planul de restructurare a companiei. Între timp, Comisia Europeană a anunțat că a deschis „o investigație aprofundată” în legătură cu ajutorul de stat acordat CE Oltenia.
„Cei de la Complexul Energetic Oltenia ar trebui să aibă o speranță, să aibă un program, un viitor, o perspectivă. Ori, dacă noi stăm și depindem de aprobarea acelui plan de restructurare care, uitați-vă, trec zilele, trec săptămânile și nu mai apare, ci dimpotrivă ni se trimit tot felul de clarificări. Mai mult, această investigare ne arată că există ceva acolo care nu e bine susținut. Nu există o perspectivă, iar oamenii se uită cu îngrijorare”, a mai spus parlamentarul gorjean.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here