Demiterea lui Traian Băsescu, comentată în presa internaţională

371

Procedurile de demitere a preşedintelui Traian Băsescu sunt urmărite îndeaproape de Occident. Presa internaţională îl compară pe Victor Ponta cu omologul său maghiar, Viktor Orban.

Mai mult decât atât, liderii europeni spun că au nevoie de mecanisme noi care să le permită să intervină atunci când un stat partener încalcă valorile democratice.
Jurnaliştii Financial Times îl compară pe Victor Ponta, într-o analiză publicată în ediţia online, cu omologul său ungar, Viktor Orban.
„În cazul lui Orban, a fost nevoie de luni întregi pentru ca partenerii externi să îşi manifeste îngrijorarea şi chiar şi atunci au făcut-o cu prudenţa diplomatică de rigoare. În cazul lui Ponta, ei au decis să ignore convenţionalismul şi să vorbească deschis şi repede.”
Ambasadorul italian la Bucureşti, Mario Cospito, a declarat, într-un interviu acordat TM News, că este preocupat de rapiditatea cu care preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie. Cu toate acestea, atâta timp cât poporul va fi cel care decide destituirea preşedintelui, statul de drept nu se află în pericol, a mai spus ambasadorul.
Publicaţia germană Deutsche Welle notează că Traian Băsescu nu este un bun democrat şi că este cel puţin la fel de corupt ca şi adversarii săi politici.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here