De ziua Regelui – Palatul Muncii a primit teren gratis

290

terenConsilierii judeţeni au aprobat ieri darea în folosinţă gratuită a terenului aflat sub construcţia numită drept Palatul Muncii, situat în Târgu-Jiu, în apropierea Spitalului de Boli Infecţioase din municipiu.

Aleşii judeţeni au aprobat în unanimitate proiectul, în interesul gorjenilor, terenul fiind dat în folosinţă gratuită pe perioada cât clădirea va funcţiona sub titulatura de Palat al Muncii. Gestul a fost apreciat de subprefectul judeţului, Marcel Romanescu care a lăudat buna colaborare care domneşte, în astfel de cazuri, în Consiliul Judeţean Gorj.

 

Palatul Muncii, construcţia în care trebuia să îşi desfăşoare activitatea, deja de câţiva ani, Casa de Pensii Gorj, nu a putut fi realizat pentru simplul motiv că terenul pe care s-a ridicat o mică parte din lucrare, nu putea utiliza terenul în mod gratuit. Terenul în cauză are 3393 de metri iar pentru continuarea lucrărilor era necesară întocmirea documentaţiei cadastrale în vederea înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară şi darea lui în folosinţă gratuită Casei de Pensii Gorj. Consilierii judeţeni au acceptat abia cum acest demers, banii pentru lucrare fiind acordaţi deja din ianuarie. “Pe ultima sută de metri au înţeles necesitatea acestui lucru şi instituţiile care trebuiau să ofere cu titlu gratuit acea suprafaţă de teren. Astăzi s-a luat o decizie, din păcate cam târziu, dar s-a luat decizia ca suprafaţa aceea de teren de 3300, care era alocată şi pe vremea domnului Mischie tot Palatului Muncii, să-şi găsească, în sfârşit, destinaţia. Finanţarea este de la 1 ianuarie 2011 şi de multe ori se vorbeşte de întârzieri de licitaţii. Nu ştiu din vina cui este această întârziere. În bugetul de stat era prevăzut, de la 1 ianuarie, o sumă de 32 de miliarde, pentru Palatul Muncii”, a declarat ieri Marcel Romanescu.

Licitaţie şi bani în cont

Banii pentru lucrare sunt în continuare în cont, dar trebuiesc demarate lucrurile cât mai rapid ca să se poată face licitaţia care va sta la baza lucrărilor la Palatul Muncii, s-a mai arătat de părere Marcel Romanescu. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, susţine şi el realizarea acestei investiţii, şeful judeţului explicând consilierilor necesitatea aprobării acestui demers. “S-a aprobat extinderea domeniului public cu 3393 de mp din strada AI Cuza, unde există deja un început de construcţie pentru acest obiectiv. De data aceasta Casa de Pensii a obţinut finanţarea pentru un sediu administrativ judeţean şi de asta a fost necesar ca dânşii să deţină terenul pentru această investiţie. Costurile lucrării vor fi acoperite de Ministerul Muncii”, a declarat Ion Călinoiu.

Casa de Pensii Gorj trebuia să se mute în acest spaţiu, în Palatul Muncii, de câţiva ani, dar de fiecare dată au apărut probleme.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here